Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Η αγωνία του συριζαίου βουλευτή πριν από το Πάσχα


Παλιά λέγαμε για την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Τώρα, όμως, όπως τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλάμε και για την αγωνία του βουλευτή πριν από το… αρνί. Και εξηγούμαι.

***

Μία εβδομάδα προτού εορταστεί με λαμπρότητα το Πάσχα στην ελληνική επικράτεια, αυτό που προβληματίζει τους «επαρχιώτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους. Αλλά προβληματίζει και τους «πρωτευουσιάνους» που θα θελήσουν να δώσουν το «παρών» στην περιφορά του Επιταφίου.

***

Μάλιστα, η αγωνία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς τώρα πρέπει να διεκδικήσουν και την επανεκλογή τους, είτε οι κάλπες στηθούν σύντομα είτε το φθινόπωρο. Συριζαίοι βουλευτές κάθονται στο κυλικείο της Βουλής και μονολογούν: «Τι να πούμε στον κόσμο για τον Παππά και τον Πετσίτη; Τι να απαντήσουμε στις σοβαρότερες καταγγελίες για τον ρόλο του Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα και Κόκκαλη; Τι να τους απαντήσουμε για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών; Και πώς θα αντιδράσουν όταν ακούν για οικονομική… ευημερία στη μετά το μνημόνιο εποχή όταν δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι;».

***

Μην το γελάτε. Δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν κυβερνητικό βουλευτή που ψήφισε μνημόνια και που καλείται να υπερασπιστεί τον Ζάεφ να πρέπει να τα εξηγήσει και στα καφενεία που θα πάει στην εκλογική του περιφέρεια. Είθισται, άλλωστε, οι διακοπές του Πάσχα, όπου μαζεύονται στα χωριά και οι… Αθηναίοι, να αποτελούν εκλογικό τεστ για τα κόμματα και τους βουλευτές. Και πολλοί Συριζαίοι φοβούνται ότι θα τους σουβλίσουν σαν αρνί.

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom