Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Οργή στην Καλαμάτα για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη - Τι λέει ο γιος του στο Δήμαρχο

Αύριο στο Αυτόφωρο για πλημμέλημα οι 7 συλληφθέντες για την φονική σαΐτα

Την πρωτοφανή οργή της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου, την Κυριακή του Πάσχα.

Ο άτυχος εικονολήπτης χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που η κάμερά του μετέδιδε ζωντανά το έθιμο, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σοκ, αλλά και θυμό στην τοπική κοινωνία.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός», του site messinianews και εικονολήπτης. Είχε συνεργαστεί με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας, αλλά και περιφερειακούς σταθμούς της Πελοποννήσου. Ήταν ένας από τους εμπειρότερους εικονολήπτες στη Μεσσηνία και πάντα στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ

Οργισμένες αντιδράσεις

Μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό, τα ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες είναι αμείλικτα.

Οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και η απόφαση του δήμου Καλαμάτας να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του εθίμου, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια στο βόρειο πάρκινγκ της Καλαμάτας, είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Πλέον, ερωτήματα όπως το αν η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την άδεια των κρατικών υπηρεσιών που εγγυούνται την ασφάλεια των πολιτών (αστυνομία, πυροσβεστική), το αν ο δήμος Καλαμάτας είχε σχετικές άδειες στη διάθεσή του, αν ο δήμος Καλαμάτας είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, είναι μερικά από αυτά που θέτουν οι πολίτες.

Η αλλαγή τόπου διεξαγωγής

Την ίδια στιγμή, στην πόλη της Καλαμάτας, με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, «άνοιξε» και το θέμα των όρων διεξαγωγής του συγκεκριμένου εθίμου, ενώ πολλοί θέτουν ευθέως ζήτημα κατάργησής του.

Τέλος, μετά την χθεσινή τραγωδία, η απόφαση του δήμου Καλαμάτας να αλλάξει, από το 2014, ο τόπος διεξαγωγής του εθίμου και από το γήπεδο των «σφαγείων» να μεταφερθεί στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα είναι ένα ζήτημα που μόλις ανοίγει.
https://messiniapress.gr/

Τι λέει ο γιος του στο Δήμαρχο

Ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας ότι δεν θα απαγορεύσει τον σαϊτοπόλεμο γιατί… «κάνει καλό στην πόλη» γράφει στο fb: «Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει»!
«"κύριε" Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του.

Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα.

Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα.

Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.
Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου.»



Αύριο στο Αυτόφωρο οι 7 συλληφθέντες για την φονική σαΐτα
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας θα δικαστούν το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα οι 7 συλληφθέντες για την φονική σαΐτα, που αφαίρεσε την ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στον φετινό σαϊτοπόλεμο.

Τα 7 άτομα νωρίτερα σήμερα πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελίας Καλαμάτας. Στον 62χρονο καπετάνιο του μπουλουκιού η εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Στα υπόλοιπα μέλη του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη μόνο για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Και οι δύο παραπάνω κατηγορίες διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Παράλληλα για παράβαση καθήκοντος θα δικαστεί αύριο από το ίδιο δικαστήριο και ο εντεταλμένος για τον σαϊτοπόλεμο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης.

Και για τους 7 αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής τους έως την δίκη.
https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom