Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τεράστιες ποσότητες ηρωίνης από το Ιράν θα έριχναν στην αγορά σπείρες ναρκωτικών (φωτο & βίντεο)


Ποσότητα μαμούθ ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψαν οι αρχές. Τρεις επιχειρήσεις της αστυνομίας αποκάλυψαν την δράση των βαρόνων ναρκωτικών.
Ο 53χρονος εισαγωγέας και ο φυλακισμένος εγκέφαλος της σπείρας.

Βαρόνοι ναρκωτικών ακόμα και μέσα από τις φυλακές θα έριχναν στην αγορά τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, σε μια επιχείρηση – μαμούθ σε πολλές περιοχές της Αττικής βρέθηκαν ναρκωτικά που θα έριχναν στην αγορά. Εγκέφαλοι της σπείρας ένας έγκλειστος στις φυλακές που κινούσε τα νήματα από εκεί μαζί με έναν 53χρονο ο οποίος συνελήφθη.
Οι υποθέσεις που παρουσιάσθηκαν ήταν τρεις και το ποσό που θα αποκόμιζαν οι διακινητές των ναρκωτικών θα ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα ναρκωτικά γίνονταν εισαγωγή από το Ιράν.
Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης έγινε επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια). Συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί βρήκαν τις καβάτζες της σπείρας και δυο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.


Σε αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους -44- κιλών και -475- γραμμαρίων, -10- κιλά και -800- γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα. Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογιζόμενα από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπερβαίνουν το -1.000.000- ευρώ.


Στην δεύτερη υπόθεση, βρήκαν κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη και συνελήφθησαν 2 άτομα. Από τις έρευνες σε ταξί στα διόδια της Ελευσίνας, σε σπίτι στο Αιγάλεω και σε αποθήκη στα Μέγαρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -817- κιλών και -720- γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και 435 γραμμαρίων. Και εδώ το προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ.
H τρίτη υπόθεση, αφορά σπείρα με έδρα στον Πειραιά. Θα έριχναν στην αγορά κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβης. Τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν εφόδους σε Πειραιά και Κόρινθο και συνέλαβαν 13 άτομα.  Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -10- κιλά και -657- γραμμάρια κάνναβης, -84- γραμμάρια κοκαΐνης, -51- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.

Φωτο & βίντεο από την παρουσίαση στην αστυνομία


1η υπόθεση
2η υπόθεση
3η υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom