Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Στρώνουν το δρόμο για να δωρίσουν το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες! (βίντεο)


Η πολιτική αχρειότητα τους δεν έχει όριο! Με την εφαρμογή των μνημονίων και το πλήθος αντεργατικών νόμων τους διέλυσαν μια ολόκληρη κοινωνία. Ισοπέδωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις.
Έστειλαν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας στην κόλαση της ανεργίας.

Σήμερα μετά από εννέα χρόνια οι κεντρικοί εκφραστές αυτής της βαρβαρότητας βγαίνουν και κουνούν το δάκτυλο! Τολμούν να «βαφτίσουν» …«αντιπαραγωγικούς» νέους ανθρώπους που με τις πολιτικές τους καταδίκασαν είτε στην ανεργία, είτε στην άγρια εκμετάλλευση της μισθωτής σκλαβιάς των 300, 400 και 500 ευρώ… Έχουν μάλιστα το θράσος να στήνουν δικομματικές «κοκορομαχίες» πάνω στα εργασιακά αποκαΐδια που δημιούργησαν.
Σε αυτό το φόντο βγήκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, οπλισμένος με πολιτική χυδαιότητα και εξοπλισμένος με τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του για να ισχυριστεί προκλητικά ότι είναι «αντιπαραγωγικό το επίδομα ανεργίας»! Να ισχυριστεί ο πολιτικός «παπαγάλος» των αφεντικών ότι «οι νέοι αντί αντί να εργάζονται με μισθούς των 300 – 400 ευρώ, προτιμούν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας και το χαρτζιλίκι από τον πατέρα ή τον παππού»…
Τα παραπάνω ξεστόμισε ο ΟΝΝΕΔίτης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με συνέντευξη του στο κανάλι Kontra (λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη που πρότεινε την κατάργηση του δώρου!). Ο πολιτικός εκφραστής των εργοδοτών, ούτε λίγο, ούτε πολύ εμφάνισε τη νέα γενιά «τεμπέληδες» που επιλέγει να απλώνει το χέρι για χαρτζιλίκι και να μην δουλεύει… Η προκλητικότητα του ωστόσο δεν αποτελεί μόνο τμήμα της …ατσαλάκωτης πορείας του στους «γαλάζιους» διαδρόμους της αναρρίχησης στην εξουσία, αλλά ταξική θέση για την διασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού στα αφεντικά.
Οι δηλώσεις του αποτελούν τον πυρήνα μιας πολιτικής που θέλει να καταργηθούν σταδιακά τα επιδόματα ανεργίας. Να μετατραπούν σε «επιδόματα απασχόλησης», ώστε οι επιδοτούμενοι άνεργοι να γίνονται χρηματοδότες του εργοδότη τους, για λίγους μήνες δουλειάς…  Να πληρώνει δηλαδή η εργατική τάξη συνολικά (μέσα από τις εισφορές της) μέρος των μισθών των «επιδοτούμενων» ανέργων που θα προσλαμβάνουν οι εργοδότες.  
Της «κοκορομαχίας» το ανάγνωσμα στάχτη στα μάτια ανέργων και εργαζόμενων
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν την αντίδραση του Μ. Μαξίμου το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας”.
Οι αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης αποτελούν ένα υποκριτικό επεισόδιο στο σίριαλ της σικέ δικομματικής αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που νομοθέτησε – και μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ εφάρμοσε – την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης» διασφαλίζοντας στους κεφαλαιοκράτες πάμφθηνα εργατικά χέρια. 
Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2017 προβλέπει ότι: Άνεργοι τακτικής επιδότησης και δικαιούχοι επιδόµατος µακροχρόνιων ανέργων, εφόσον αποφασίσουν μπορούν να µετατρέψουν το επίδοµα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας»…
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «εγκαινιάστηκε» ως πιλοτικό. Στην πράξη όμως αποτελεί τον πρόδρομο για την σταδιακή κατάργηση του επιδόματος ανεργίας και τη μετατροπή του σε άμεση χρηματική ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει τη ΝΔ και μιλά για θέσεις που παραπέμπουν σε «εργασιακό μεσαίωνα» είναι αυτή που τις νομοθέτησε και εφάρμοσε!Με την συγκατάθεση φυσικά της ΝΔ που φιλοδοξεί εφόσον βρεθεί στην εξουσία να τον συνεχίσει και τον επεκτείνει…
Με λίγα λόγια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα κονδύλια του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ (που προκύπτουν από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων), θα επιδιώξουν να τα μετατρέψουν καθολικά σε άμεση χρηματική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις. Δηλαδή, τα 400 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος των ανέργων, θα χρηματοδοτήσουν τις θέσεις εργασίας τους!!! Οι εργοδότες θα κληθούν να καταβάλουν τη διαφορά που απομένει, μέχρι οι μηνιαίες αποδοχές να φτάσουν στο ύψος του κατώτερου μισθού, που είναι σήμερα στα 650 ευρώ μεικτά.
Ο εργοδότης θα μπορεί με 250 ευρώ τον μήνα να προσλαμβάνει έναν επιδοτούμενο άνεργο σε θέση πλήρους απασχόλησης, καθώς για το υπόλοιπο του μισθού του (μέχρι τα 650 ευρώ μεικτά) ο άνεργος θα αυτοχρηματοδοτείται από το επίδομά του! 
Είτε λοιπόν μέσω της χυδαίας νεοφιλελεύθερης θέσης περί …«βολέματος» (μέσω και των χαρτζιλικιών) των επιδοτούμενων ανέργων, είτε μέσω της «προοδευτικής» εφαρμογής προγραμμάτων των «επιδομάτων απασχόλησης», ο τελικός στόχος των πολιτικών εκφραστών του εκμεταλλευτικού συστήματος θα είναι η οριστική εξαφάνιση ακόμα και των «ψίχουλων» του επιδόματος των 400 ευρώ και η μεταφορά όλων των πόρων του ΟΑΕΔ (έμμεσα ή άμεσα) στους εργοδότες…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom