Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Τραγωδία στην Ουκρανία: 5 νεκροί και 12 αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα και πέμπτου ανθρακωρύχου", έγραψε στο Twitter ο Λεονίντ Πασέτσνικ, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. "Η τύχη άλλων 12 ανθρώπων αγνοείται", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις αρχές, στο ορυχείο Σιχντκαρμπόν, στο χωριό Γιουρίβκα, εργάζονταν 17 άνθρωποι την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα. Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έστειλε διασώστες και εξοπλισμό στο Λουγκάνσκ, κατόπιν αιτήματος των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι μια από τις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που διαφεύγουν του ελέγχου του Κιέβου μετά το ξέσπασμα το 2014 μιας σύγκρουσης με αυτονομιστές που υποστηρίζονται, σύμφωνα με το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης, από τη Ρωσία. Η ένοπλη αυτή σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 13.000 ανθρώπων μέσα σε πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom