Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης από μετανάστες (φωτο) - Δεν γίνονται δρομολόγια - Αδιανόητες εικόνες στα Διαβατά (βίντεο)


Κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης κάνουν αυτή την ώρα πρόσφυγες και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά! Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει τις γραμμές του τρένου με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα δρομολόγια.
Σταματημένα τρένα στη μέση της διαδρομής. Ψάχνουν τρόπο να "απεγκλωβίσουν" τους επιβάτες.

Οι πρόσφυγες που έχουν καταλάβει τον σταθμό Λαρίσης ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί από χθες και άλλοι πρόσφυγες και έχουν γίνει και επεισόδια. Τα δρομολόγια των τρένων στον Σταθμό Λαρίσης δεν γίνονται. Οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει τις ράγες.
Ένα τρένο κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει τον σταθμό με χαμηλή ταχύτητα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Υπάρχουν όμως τρένα που είναι σταματημένα στη μέση της διαδρομής και προσπαθεί η ΤΡΕΝΟΣΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για να μπορέσει να «απεγκλωβίσει» τους επιβάτες που είναι μέσα σε αυτά πιθανότατα με λεωφορεία. Τα τρένα που κατευθύνονταν προς τον Σταθμό Λαρίσης επιστρέφουν σε κοντινούς σταθμούς έτσι ώστε να παραλάβουν τους επιβάτες λεωφορεία!

Διαβατά: Αδιανόητες εικόνες στα επεισόδια – Η στιγμή που πετάνε μικρό κοριτσάκι σε αστυνομικούς


Ένα μικρό παιδί γίνεται ασπίδα στα χέρια ενός άντρα που το κρατάει για να αποφύγει χτυπήματα. Φτάνει στο σημείο να το ρίξει στις ασπίδες αστυνομικών. Εκείνο προσπαθεί μάταια να ξεφύγει. 

Νωρίτερα μητέρες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό. Εικόνες Ειδομένης στα Διαβατά. Το ανεύθυνο κάλεσμα σε μετανάστες που έφερε αλλεπάλληλα επεισόδια.

Εικόνες ντροπής που προβληματίζουν στα Διαβατά. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η κάμερα καταγράφει έναν άντρα, να κρατάει στα χέρια του ένα μικρό κοριτσάκι και να το χρησιμοποιεί ως ασπίδα μπροστά στους άντρες των ΜΑΤ.

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, προκαλούν αίσθηση. Ο άντρας φτάνει στο σημείο να πλησιάσει τον φραγμό των ΜΑΤ με το παιδί μπροστά του και κάποια στιγμή το πετάει στις ασπίδες των αστυνομικών.


Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στα Διαβατά, έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής. Από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Στην πλειοψηφία τους, ήταν μητέρες – πολλές από τις οποίες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους – που ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από το σημείο. Οι αστυνομικοί, επέβαλαν την τάξη με τις ασπίδες τους, αλλά τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει.




https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom