Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Κύπρος: Το σκοτεινό προφίλ και η ομολογία σοκ του “Ορέστη” (φωτο & βίντεο)

Ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων σορών στο φρεάτιο της φρίκης

Μπροστά σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματος όλων των εποχών η Κύπρος. Αγωνία για το τι θα άλλο θα αποκαλύψουν οι αστυνομικοί στο φρεάτιο της φρίκης.

Ο μυστηριώδης Ορέστης: Παθιασμένος με την εικόνα,με σκοτεινό προφίλ. Που επικεντρώνονται οι σημερινές έρευνες.

Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος που βρίσκεται μπροστά σε ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα όλων των εποχών στο νησί με το ενδεχόμενο οι αρχές να έχουν να κάνουν με έναν serial killer να είναι πλέον ορατό.
Μετά την ανεύρεση και της δεύτερης σορού στο μεταλλείο στο Μιτσερό, η αστυνομία ξανάρχισε τις έρευνες τόσο στο Μιτσερό, όπου υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό,εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων, όσο και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης του πρώτου θύματος.
Την ίδια ώρα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης νεκρής γυναίκας, ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για εντοπισμό προσώπων προς αναγνώριση του θύματος. Παράλληλα ο 35χρονος ύποπτος περνά από εξαντλητική ανάκριση και τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών διερευνώνται με κάθε λεπτομέρεια. Κλειδί στις έρευνες αποτέλεσε και αποτελεί το προφίλ του 35χρονου εν ονόματι «Ορέστης» με τον λογαριασμό που επικοινωνούσε με τα θύματα.

Κύπρος: Τα 2 μέτωπα ερευνών

Πρώτο μέτωπο το φρεάτιο του Μιτσερού μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλα πτώματα. Δεδομένο θεωρείται ότι στο φρεάτιο υπάρχει ένα ακόμα πτώμα, χωρίς να αποκλείεται οι άνδρες της ΕΜΑΚ που θα επιχειρήσουν να αποκαλύψουν ακόμα μεγαλύτερη φρίκη, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτωμάτων. Και αυτό, δεδομένων και των όσων κατέγραψαν οι κάμερες που κατέβηκαν στο φρεάτιο. Πρόκειται -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- για δύο όγκους που δεν αποκλείεται να είναι ανθρώπινοι σοροί.
Δεύτερο μέτωπο η λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου ο 35χρονος υπέδειξε ως σημείο που βρίσκεται η σορός της 6χρονης Sierra, έχοντας ωστόσο ως δεδομένο το γεγονός ότι στα όσα αναφέρει στους ανακριτές φάσκει και αντιφάσκει.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η μία πληροφορία διαδεχόταν την άλλη, όπως και οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή του Μιτσερού. Ωστόσο παρά τις συνεχείς έρευνες, ουδείς μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος του εγκλήματος ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε. Οι βροχοπτώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο χρόνο που θα εξελιχθούν οι έρευνες.

Το σκοτεινό προφίλ του «Ορέστη»

Στα κρατητήρια του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ένας 35χρονος άνδρας, μόνιμος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.
Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ενώ το διαζύγιό του κρατείτο σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive τύπου «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.
Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης Ορέστης που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Mary Rose προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει. Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.
Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα. Σοκ εξάλλου προκάλεσε η σύλληψή του και η εμπλοκή του ως υπόπτου στην όλη υπόθεση, σε άτομα που υπηρέτησαν μαζί του στη Σχολή Ευελπίδων. Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίασε επιθετικές συμπεριφορές σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.
Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Το πάθος του για την φωτογραφία είναι εμφανές, αφού διατηρεί ηλεκτρονικά πορτφόλια όπου παρουσιάζει τις δουλείες του σε διάφορους εξωτερικούς χώρους. Ερασιτεχνικά μάλιστα εργαζόταν και για την φωτογραφική κάλυψη μυστηρίων βάπτισης και γάμων. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίδει μέσα από τις φωτογραφήσεις του σε τοπία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.
Ο «φωτογράφος Ορέστης» φέρεται να διατηρεί και συνεργασία με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας όπου φιγουράρουν φωτογραφίες του από διάφορες τοποθεσίες. Πέραν αυτών των διασυνδέσεών του, ο «Ορέστης» είναι και βραβευμένος για μερικές φωτογραφίες του. Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προφίλ είναι καταχωρημένος με το πραγματικό του όνομα.Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με την βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του «Ορέστη», του 35χρονου δηλαδή ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς.
Ομολογία σοκ από τον «Ορέστη»! Έκαναν σεξ, την έπνιξε και την πέταξε στο φρεάτιο!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το φρεάτιο της φρίκης στην Κύπρο. Ο 35χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στο δικαστήριο, όπου έφτασε χωρίς δικηγόρο και με σκυμμένο κεφάλι.

Παραδέχθηκε πως έπνιξε και την δεύτερη γυναίκα που έχει βρεθεί νεκρή στο φρεάτιο. "Παγωμένη" η Κύπρος μπροστά σε μια ενδεχομένως υπόθεση ενός serial killer με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου και η Κύπρος ζει σοκαριστικές στιγμές. Η Αστυνομία ζητά την 6ήμερη κράτηση του 35χρονου, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση, ως εκ τούτου την άλλη Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και για τους δύο φόνους. Δηλαδή ζητείται η κράτησή του για έξι ημέρες για να συντρέχει με την οκταήμερη και να ακολουθηθεί μια διαδικασία.

Κύπρος - Σοκαριστικές λεπτομέρειες στο δικαστήριο
Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, στην οποία υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι ο ύποπτος και μάλιστα χωρίς δικηγόρο, αφού ο Ηλίας Στεφάνου, δικηγόρος του 35χρονου, αποσύρθηκε από την υπεράσπισή του.

«Έχετε συλληφθεί για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής που διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2019 στη Λευκωσία. Η Αστυνομία θα ζητήσει την κράτηση σας για έξι μέρες» ειπώθηκε από την έδρα του Δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 19/4 ο ύποπτος παραδέχθηκε το φόνο της Marry Rose.

Είναι η γυναίκα, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες στο μεταλλείο και μετά την αναγνώρισή της από φίλη της, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.

Η γυναίκα αυτή είχε ένα παιδί έξι ετών, το οποίο ο 35χρονος παραδέχθηκε επίσης πως δολοφόνησε και στις έρευνες που έκαναν οι Αρχές για να το εντοπίσουν, βρήκαν και δεύτερο πτώμα γυναίκας το οποίο έχει επίσης ταυτοποιηθεί!

Η σορός του δεύτερου θύματος που βρέθηκε στο φρεάτιο ανήκει στην ARIAN PALANAS LOZANO τα ίχνη της οποία χάθηκαν στις 21 Ιουλίου, 2018 από την κατοικία της στην Αγλαντζιά. Κύπρος
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο ύποπτος χθες έδωσε θεληματική κατάθεση για το δεύτερο θύμα ότι έκανε σεξ μετά την έπνιξε και ακολούθως τη μετέφερε στο μεταλλείο.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: