Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί πεζοπόροι,ένας τραυματίας κι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα ατόμου


Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες στο Ξυλόκαστρο για τέσσερις πεζοπόρους που αγνοούνταν από το Σάββατο, καθώς δύο από αυτούς εντοπίστηκαν νεκροί,ένας ανασύρθηκε τραυματισμένος, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ για τον τέταρτο.

Δύο από τους πεζοπόρους εντοπίστηκαν νεκροί και ανασύρονται από δύσβατο σημείο, στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο.

Δείτε την ανάρτηση της πυροσβεστικής
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του τέταρτου πεζοπόρου.

Η τετραμελής ομάδα έκανε κατάβαση από νωρίς το Σάββατο στο φαράγγι στο Ξυλόκαστρο. Η σύζυγος του ενός μέλους της ομάδας, που βρισκόταν στην Αθήνα, ανησύχησε γιατί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της το μεσημέρι, που αναμενόταν να βρίσκονται στο τέρμα της καθόδου. Έτσι, στις 6 το απόγευμα ειδοποίησε την πυροσβεστική και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Το ιστορικό της τραγωδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ορειβάτη Περ. Μενουνο έχει ως εξής:

Ομάδα κατάβασης φαραγγίων 4μελης, έκανε κατάβαση από νωρίς χθες 20/4/19 στο φαράγγι του Αγ. Λουκά στη Καλλιθέα Ξυλοκάστρου. Λογικα στις 3.00 έπρεπε να βρίσκονται στο τέρμα της καθόδου κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα η σύζυγος του ενός που βρισκόταν στην Αθήνα, ανησύχησε που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της.

Κατά τις 6.00 ειδοποίησε την Πυροσβεστική Κιάτου όπου έσπευσαν επί τόπου οι άνδρες της, όπου μετά από προσπάθειες και αφού ζητήθηκε και ενίσχυση από την ΕΜΑΚ Αθηνών και Πατρών, βρέθηκε στην απόληξη του φαραγγιού ο ένας από τους 4 της ομάδας, δυστυχώς νεκρός(ήδη βρέθηκε κι άλλος νεκρός κι ένας τραυματίας,ενώ αγνοείται ο τέταρτος της ομάδας).

Επί τόπου βρίσκονται άνδρες ειδικά εξοπλισμένοι προς αναζήτηση των 3 άλλων.

Να σημειώσουμε πως η ποσότητα των νερών είναι πολύ μεγάλη.

Άλλη ομάδα από Αθήνα είχε προγραμματίσει την ίδια κατάβαση πριν λίγες μέρες και την ακύρωσε λόγω του όγκου του νερού.
https://www.peloponnisosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom