Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Οχι Αγία Σοφία το γήπεδο της ΑΕΚ


Γράφει ο Στάθης Σταυρόπουλος

Ο Σουλτάν Ερντογάν απειλεί ότι θα κάνει την Αγία Σοφία, τζαμί. Λεονταρισμοί. Απέναντί του σε ένα τέτοιο ιερόσυλο εγχείρημα δεν θα έβρισκε μόνο την UNESCO, αλλά πολλές Δυνάμεις του πλανήτη, λαούς και έθνη.

 Οι απρέπειες όμως Ερντογάν πρέπει να προβληματίσουν εμάς, τον κόσμο της ΑΕΚ. Αν ο Σουλτάνος δεν μπορεί να υποβαθμίσει το ιερό μνημείο, πάμε εμείς να υποβαθμίσουμε το όνομά του, ονομάζοντας το γήπεδό μας Αγιά Σοφιά.
  Μικρομεγαλισμός και απερισκεψία. Οι νουνεχείς του πλανήτη θα γελούν μαζί μας, όταν θα μαθαίνουν ότι το ιερό και μεγαλειώδες όνομα της Αγίας Σοφίας έχει δοθεί σε ένα γήπεδο.
  Θα είναι σαν να είχε δώσει η Λίβερπουλ, φέρ’ ειπείν, στο γήπεδό της το όνομα Άγιος Γεώργιοςή η Ρόμα το όνομα Καπέλα Σιξτίνα ή η Παρί Σαιν Ζερμαίν το όνομα Παναγία των Παρισίων. Θα γελούσε σύμπασα η (συμπαθέστατη) Ζιμπάμπουε.
  Το όνομα της Αγίας Σοφίας σηματοδοτεί το πιο ιερό μνημείο των Χριστιανών, το έμβλημα του Βυζαντινού Κόσμου και πολιτισμού και αποτελεί μνημείο της Ανθρωπότητας.
  Ο τελευταίος που μπορεί να κάνει την Αγία Σοφία, Ιππόδρομο είναι ο κόσμος της ΑΕΚ, ο πολιτισμός της και οι παραδόσεις της.
  Το γήπεδο που θα αγαπήσουμε πρέπει να έχει άλλο όνομα. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές, αλλά προς Θεού, όχι Αγία Σοφία…   
twitter: @st_stavropoulos
email: stathispontiki@gmail.com
ο Στάθης στο Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom