Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Πετσίτης, της Παπακώστα, ω Καιρίδη


Καλημέρα σας, από καιρό η στήλη υποσημειώνει ότι κάθε μέρα που ξημερώνει, κάποιος απ’ τους προβεβλημένους Συριζαίους λέει ή κάνει κάποια μαλακία. Η κυρία Παπακώστα (αριστίνδην Συριζαία) διαπίστωσε ότι
τα Εξάρχεια είναι Μονμάρτη και η λογική διαπίστωσε (για μιαν ακόμη φορά) ότι η βλακεία είναι αήττητη.

Όμως (σας υπενθυμίζω) ότι είναι καθήκον σας να μην τρελαθείτε. Επανέρχεται στη δημοσιότητα ο βίος και η πολιτεία (το βιογραφικό) του κ. Πάνου Λάμπρου – κάτι αναμενόμενο ως εκ της υποψηφιότητάς του – και σύμπαν το Συριζοτρόλ (από Μαξίμου έως Αγουλινίτσας) ωρύεται ότι «ο Λάμπρου στοχοποιείται»
    Αλήθεια, ποιος θέλει να στοχοποιήσει τον κ. Λάμπρου; ο κ. Πάιατ (φίλος του Τσίπρα); η Ζήμενς; η θεία μου η Φωτούλα; ποιος; Ποιος ζει με την αγωνία να στοχοποιήσει τον κ. Λάμπρου; Η φοράδα μου η Φατμέ στο Γενί Τζαμί;
     Κλαίει (η άδακρυς για τους νεκρούς) κυρία Δούρου απ’ τους επαίνους του Τσίπρα (δεν γνωρίζω αν έκλαψε και η κυρία Μπαζιάνα) και πάνε για Νόμπελ πλατείας Κλαυθμώνος όλοι οι κροκόδειλοι της υφηλίου! 
    Όσο για εσάς, εκτός απ’ τον τίτλο «ετερόκλητοι όχλοι» αποκτάτε ακόμα έναν (τον 68o): είστε … «τυμβοθήρες». Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη μέσα στο κεφάλι του Τσίπρα, είναι ένα μυστήριο που μάλλον (δεν) θα λύσει η επόμενη κοτσάνα. Εκτός και αν είναι ουρανομήκης και έτσι φθάσει στο φεγγάρι (του κ. Παππά). 
   Με έναν λόγο, κάθε μέρα μα κάθε μέρα πάμε απ’ το καλό στο καλύτερο. Πλην όμως, σας υπενθυμίζω ξανά ότι έχετε καθήκον να μην τρελαθείτε. Μπορεί να αηδιάζετε, να περιφρονείτε, να γελάτε, να οργίζεσθε, να μην πιστεύετε στα αυτιά και τα μάτια σας, αλλά απαγορεύεται (και οι τυμβοθήρες, και οι ετερόκλητοι όχλοι, και οι Λεσβομυτηλίνιοι) να τρελαθείτε.
     Δύσκολο βεβαίως, διότι το ίδιο με τον Τσίπρα, φροντίζει να λαλήσουμε και ο κ. Μητσοτάκης. Καθ’ ότι ο Κούλης (με μυαλό Κούλη) ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου της Δεξιάς, ήτοι τον κ. Καιρίδη
     Όστις κάνει στο Πανελλήνιο την έξης ωραία… απεύθυνση: Ακούστε, τσογλάνια και τσιμπούκ ογλάν, είμαστε «όλοι παιδιά των Οθωμανών» το «κράτος μας είναι τεχνητό», το έθνος μας τεχνηέντως κατασκευασμένο, και οι Πόντιοι έπεσαν θύματα σειράς τροχαίων ατυχημάτων κάπου στα βάθη της Ανατολής. 
     Τώρα, αν του Κούλη του τον φύτεψαν τον Καιρίδη ή αν είχε ο ίδιος την έμπνευση να προτείνει στους Έλληνες έναν εθελοντή ραγιά για αντιπρόσωπο στη Φραγκιά, παρέλκει.
     Το ουσιώδες είναι ότι τα δύο αυτά κόμματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία, μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Παρακμής, όπου το ένα ξεπλένει το άλλο από τις αμαρτίες που διαπράττουν και οι δύο συστηματικώς και βιαίως κατά του ελληνικού λαού. Πάρε τον έναν βάρα τον άλλον, που λέει και η λαϊκή θυμοσοφία, μόνον που αυτοί, και οι δύο μαζί μάς βαράνε ανηλεώς και έως θανάτου.
     Βαράνε το μυαλό μας να αποκουτιάνει, βαράνε την ψυχή μας να μας βγει, βαράνε και βουτάνε. Εκτός και αν ο κ. Πετσίτης δεν υπήρξε ποτέ, εκτός και αν ο κ. Κόκκαλης είναι μια ανιδιοτελής Ουρσουλίνα των ανθέων, εκτός κι αν το Υπερταμείο έχει ένα ηθικό πλεονέκτημα από δω έως το φεγγάρι (επ’ εσχάτων έδρα off shore).
     Στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί το δικό μας μυαλό ηλίθιο, η πραγματικότητα είναι κάτι σαν Σύγκρουση Τραίνου με Μοτοσικλέτα. Στο νοσοκομείο το τραίνο…
twitter: @st_stavropoulos
email: stathispontiki@gmail.com
ο Στάθης στο Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom