Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Οικολογική καταστροφή στο δάσος της Στροφυλιάς: Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα! (φωτο & βίντεο)


Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς, όπου από το απόγευμα της Τρίτης (02.04.2019) έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ με το πρώτο φως της μέρας επρόκειτο να "μπουν" στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα, αφού οι προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα δεν ήταν ικανές να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η καταστροφή ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, στο δάσος του Κουνουπελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς.





Στο σημείο παραμένουν περισσότερα από 35 οχήματα και 90 πυροσβέστες αλλά και πεζοπόρο τμήμα 20 ανδρών. Βάσει του σχεδιασμού, με το πρώτο φως της μέρας στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν δυο καναντέρ και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να οριοθετηθεί, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, εξαιτίας της μορφής της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου στο δάσος της Στροφυλιάς. Το πυκνό πευκοδάσος σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Όπως δήλωσε αργά το απόγευμα, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Με πληροφορίες από: patrastimes.gr και 4press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom