Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Άγριο κράξιμο στην Τερέζα Μέι,που ανακοίνωσε την αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit (βίντεο)


Άγριο κράξιμο στην Τερέζα Μέι, κατά την ομιλία της στην βουλή των κοινοτήτων - Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε την αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit - "Αν θέλετε δεύτερο δημοψήφισμα, να είστε
ειλικρινείς ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο να χωριστεί πάλι η χώρα στα δύο..." - Δείτε την ομιλία της.

Εν μέσω γιουχαϊσμάτων και ειρωνικών γέλιων, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο την αναβολή της αυριανής ψηφοφορίας για το Brexit.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο μπορεί να «ακυρώσει» το Brexit.

“Έχω ακούσει πολύ προσεχτικά όσα έχουν ειπωθεί κατά την τριήμερη συζήτηση”, είπε η Μέι αρχίζοντας την ομιλία της προκαλώντας τα ειρωνικά γέλια των αντιπάλων της. Και πρόσθεσε ότι “υπάρχει ευρεία υποστήριξη για πολλές πτυχές της συμφωνίας”, με αποτέλεσμα τα γέλια να γίνουν ακόμα πιο έντονα.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως σκοπεύει να επισκεφθεί τους ηγέτες της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει τις αλλαγές και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των βουλευτών.

Η Μέι τόνισε πως οι βουλευτές που διαφωνούν με την λύση της, θα πρέπει να παράσχουν μια εναλλακτική λύση. “Αν θέλετε δεύτερο δημοψήφισμα, να είστε ειλικρινείς ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο να χωριστεί πάλι η χώρα στα δύο, όταν εμείς ως Σώμα θα πρέπει να προσπαθούμε να την ενώσουμε ξανά”.

Δείτε την ομιλία της Τερέζα Μέι για το Brexit


“Κράξιμο” από την πρωθυπουργό της Σκωτίας στην Μέι: “Αξιολύπητη δειλία”
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, κατηγόρησε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση για «αξιολύπητη δειλία», λόγω της απόφασής της να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Πρόκειται για μια στιγμή που σημαδεύει μια στροφή και μια ενέργεια αξιολύπητης δειλίας από μια κυβέρνηση των Τόρι (Συντηρητικών), η οποία έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές δράσης και τώρα καταρρέει μέσα στο απόλυτο χάος», ανέφερε σε μια δήλωση.

«Η συμφωνία της Πρωθυπουργού θα έπρεπε να έρθει στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αμέσως, έτσι ώστε να καταψηφιστεί και να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το χάος των Τόρι (Συντηρητικών) με μια λύση που θα προστατεύει τις δουλειές, το επίπεδο ζωής και τη θέση της Σκωτίας στην Ευρώπη».

Η Στέρτζον είπε ακόμη πως οι βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής καταθέσει το Εργατικό Κόμμα εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στο εθνικό κοινοβούλιο.

«Αν οι Εργατικοί, ως επίσημη αντιπολίτευση, καταθέσoυν πρόταση μομφής σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση αύριο, το SNP θα την υποστηρίξει και μπορούμε στη συνέχεια να εργαστούμε από κοινού για να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να σταματήσει το Brexit με μια άλλη ψήφο. Αυτή η εικόνα καταστροφής δεν μπορεί να συνεχιστεί – τι λέτε;» έγραψε η Στέρτζον σε ανάρτησή της στο Twitter.

Κομισιόν: Ξεχάστε την επαναδιαπραγμάτευση!
Στο μεταξύ, η Κομισιόν διαμήνυσε σήμερα στο Λονδίνο ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία για το Brexit!

Το… μήνυμα έστειλε στη Ντάουνινγκ Στριτ η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα. Η συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. της Βρετανίας είναι «η μόνη δυνατή συμφωνία και η ΕΕ δε θα την επαναδιαπραγματευτεί».

«Έχουμε μία συμφωνία στο τραπέζι, που επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου» τόνισε η Μίνα Αντρέεβα, παραπέμποντας στις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πως αυτή η συμφωνία είναι η «καλύτερη και η μόνη δυνατή» και ότι δεν θα «επαναδιαπραγματευτούμε», καθώς η «θέση μας δεν έχει αλλάξει». «Σε ό,τι μας αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019» κατέληξε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε η Αντρέεβα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την πορεία της διαδικασίας.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom