Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Φωτο και βίντεο από τις χθεσινοβραδινές μάχες Αστυνομίας - μπαχαλάκηδων Ι Τρεις τραυματίες


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκεη περιοχή των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανάλογο ήταν μέχρι άργα το βράδυ, το σκηνικό και στη Θεσσαλονική.

Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκαν οδοφράγματα, οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με κρότου λάμψης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει έναν τραυματία από τα Εξάρχεια, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Συμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο πόδι. Παράλληλα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας από φωτοβολίδα στο χέρι και ο άλλος στο πόδι. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις «επιστράτευσαν» τρεις Αύρες και πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στην Τοσίτσα αλλά και στη Στουρνάρη. Την ίδια ώρα οι αντιξουσιαστές συνέχιζαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ.
Οι δύο «Αύρες» αφού έσπασαν τα οδοφράγματα των αντιεξουσιαστών επιχείρησαν μέχρι και την πλατεία Εξαρχείων.
Στη συνέχεια «συγκρούστηκαν» με την ομάδα των αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στην πλατεία και μετά επέστρεψαν στη θέση τους. 
Στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ξέσπασε φωτιά σε μπαλκόνι διαμερίσματος, με τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής να σπεύδουν να τη σβήσουν.
Η Αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα. 
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.ενώ αργά το βράδυ η κατάσταση εκτονώθηκε.
Ομάδα κουκουλοφόρων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, με ορμητήριο την υπό κατάληψη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, πετούσαν πέτρες, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.
Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, κοντά στο Άσυλο του Παιδιού, η οποία σβήστηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.
Το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, ενώ μικρότερης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή, στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, ενώ προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom