Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Βρέθηκε το αυτοκίνητο των τρομοκρατών; - «Αυτά τα νοσηρά μυαλά ήθελαν νεκρούς!» (βίντεο)


Βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα. Δείτε β/ίντεο ντοκουμέντο. Ήθελαν να ισοπεδωθεί το κτίριο του ΣΚΑΙ. Δύο οι δράστες, άφησαν τη βόμβα και έφυγαν με μηχανή, έχουν καταγραφεί από κάμερες.

Τοποθέτησαν τον μηχανισμό με τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΙ. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02:37 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Ο τρόπος του “χτυπήματος” δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση “ΟΛΑ”.

Βρέθηκε στα Πετράλωνα στην οδό Αρκάδων καμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel. Το αυτοκίνητο εξετάζεται αν είναι το ίδιο το οποίο χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για την επίθεση στον ΣΚΑΙ. Η Καθημερινή δημοσιοποίησε ένα βίντεο – ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται το αυτοκίνητο να φλέγεται. Το αυτοκίνητο πάρκαραν στα Πετράλωνα όπως όπως στις 2 τη νύχτα, δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο του ΣΚΑΙ και του έβαλαν φωτιά. Το Ι.Χ. απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σχετίζεται με τη σημερινή βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα έφερε παραποιημένη πινακίδα κυκλοφορίας. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.


Όσο περνούν οι ώρες και έρχονται στο φως στοιχεία για την ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΙ, τόσο πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι αυτοί που τοποθέτησαν την βόμβα ήθελαν νεκρούς. «Στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και από την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να είναι και γύρω στα έξι κιλά, φαίνεται ότι ήθελαν να ισοπεδωθεί το κτίριο του ΣΚΑΙ. Δεν είναι μια απλή βόμβα», είπε μιλώντας στο newsit.gr ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Και πρόσθεσε: «Από τα πλάνα που είδαμε μας θύμισε εμπόλεμη ζώνη μας θύμισε Καμπούλ. Ειδικότερα εκεί, προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι γύρω στα 20 μέτρα υπάρχουν σπίτια στα οποία κοιμούνταν οικογένειες, στα 50 με 100 μέτρα υπάρχει νοσοκομείο. Αυτά τα νοσηρά μυαλά που τοποθέτησαν αυτό το μηχανισμό ήθελαν νεκρούς. Και ευτυχώς με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε, οι συνάδελφοί μου της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να διασφαλίσουν όλο το μέρος εκεί και να μην ανοίξει ούτε μύτη».


Ήμασταν όλοι σε επιφυλακή – Περιμέναμε χτύπημα
Ο κ. Μαυροειδάκος είπε ακόμα: «Μετά την τελευταία αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του κ. Ντογιάκου στην οποία δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη, ήμασταν όλοι σε επιφυλακή διότι συνήθως Δεκέμβριο μήνα χτυπάει η οργάνωση η ΟΛΑ όπως τον Δεκέμβριο του 2013 που με Καλάσνικοφ είχαν επιτεθεί στην οικία του Γερμανού πρέσβη. Τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου είχε γίνει η μεγάλη επίθεση στον ΣΕΒ, τον Δεκέμβριο του 2016 είχε γίνει ένα αποτυχημένο χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας και στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 που όλοι θυμόμαστε το μεγάλο χτύπημα σε ισχύ από την βόμβα στο Εφετείο όπου υπήρχε και πομάδα κάλυψης που είχαν πυροβολήσει εναντίον των συναδέλφων μου. Εμείς σαν εκρπόσωποι των αστυνομικών που πολλές φορές έχουμε παραστεί στις εκπομπές του ΣΚΑΙ που μας καλούν για να λέμε ελεύθερα την γνώμη μας συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους. Η δημοκρατία δεν θα φιμωθεί και να ξέρουν όλα τα ανθρωποειδή που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ότι δεν τους φοβόμαστε και θα λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Βλέπουν την τρομοκρατική οργάνωση ΟΛΑ πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΙ
Έμπειροι Αξιωματικοί λένε στο newsit.gr ότι όπως και στην περίπτωση του Εφετείου της Αθήνας έτσι και με τη βόμβα στον ΣΚΑΙ έχουμε έναν πολύ ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Από τις υπάρχουσες τρομοκρατικές οργανώσεις οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μόνο μία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα και έτσι προσανατολίζονται προς την οργάνωση ΟΛΑ.



Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 10 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα “πλαστικά εκρηκτικά”. Ακόμη και σημειολογικά, λένε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο Δεκέμβρης είναι ο “αγαπημένος” μήνας της ΟΛΑ. Δεκέμβριο είχε γίνει και το “χτύπημα” στο Εφετείο Αθηνών.



Οι αστυνομικοί επισημαίνουν στο Newsit.gr την “εντυπωσιακή εξέλιξη” της οργάνωσης που πέρασε από τα χτυπήματα με ριπές καλάσνικοφ στην κατασκευή ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών.
Από την αρχή, λένε άνθρωποι που ασχολούνται με την ανάλυση των τρομοκρατικών χτυπημάτων, η συγκεκριμένη ομάδα έδειξε ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει χτυπήματα τα οποία απαιτούν οργάνωση τόσο στον τομέα της προετοιμασίας, όσο και σε αυτόν της εκτέλεσης.
Από ένα σημείο και μετά φάνηκε ότι έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Ο “κρατήρας” που άφησε πίσω της η έκρηξη δείχνει ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αρκετά κιλά εκρηκτικά.
Ο τρόπος που τοποθετήθηκε (ο τρομοκράτης κρέμασε τη βόμβα έξω από τις μπάρες της γέφυρας στην παλιά παραλιακή με τρόπο ώστε στη μια πλευρά να έχει μπετό) δείχνει ότι υπήρχε προμελέτη τόσο σε ό,τι αφορά στο σημείο, όσο και ως προς το αποτέλεσμα που ήθελαν να έχει το ωστικό κύμα. Με το μπετό στη μια μεριά της βόμβας ήταν βέβαιο ότι το ωστικό κύμα θα κατευθυνθεί προς το κτήριο του ΣΚΑΙ, δεν θα έχει, δηλαδή. απώλειες, παρά την σχετικά μεγάλη απόσταση.
Στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα οφείλεται και το γεγονός ότι οι ζημιές στο ισόγειο του κτηρίου είναι ελάχιστες σε σχέση με τους πάνω ορόφους που δέχθηκαν το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος.
Ένα ακόμη στοιχείο που “δείχνει” ΟΛΑ, είναι ίσως και το γεγονός ότι ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε για να “δέσει” τη βόμβα στα κάγκελα κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, πιθανότατα λουκέτο μηχανής.
Αυτό είχε συμβεί και στην αποτυχημένη επίθεση στο υπουργείο Εργασίας όπου οι τρομοκράτες είχαν δέσει τη βόμβα στα ρολά. Μπορεί η ΟΛΑ να μην ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για αυτή την ενέργεια, ωστόσο η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι φέρει την υπογραφή της.
Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom