Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους που γιορτάζουν σήμερα 

Ο Άγιος των Κερκυραίων, και πολιούχος του νησιού, ο θαυματουργός Άγιος, που έσωσε πολλές φορές το νησί των Φαιάκων με τα θαύματα του από την καταστροφή και την πείνα, στον
οποίο προστρέχουν χιλιάδες πιστοί μέχρι και σήμερα αναζητώντας παρηγοριά και βοήθεια, ο Άι-Σπυρίδωνας, δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο νησί.

Γεννήθηκε σε μία φτωχή οικογένεια στην Τριμυθούντα της Κύπρου,κοντά στη Σαλαμίνα, το 270 μ.Χ. Αν και ήταν ένας απλός και αγράμματος βοσκός ξεχώριζε για την πίστη του στο Θεό, την ταπεινοφροσύνη του και τη φιλανθρωπία του. Από το γάμο του απέκτησε μία κόρη, την Ειρήνη. Όταν χήρεψε στράφηκε ολοκληρωτικά στο Θεό και έγινε κληρικός. Η φήμη που απέκτησε ήταν τόσο μεγάλη που όταν εκοιμήθη ο επίσκοπος Τριμυθούντος ο ίδιος ο πιστός λαός τον ανακήρυξε επίσκοπο.

Ακόμα και τότε ο Σπυρίδωνας δεν ξεχώριζε από τους υπόλοιπους φτωχούς ανθρώπους, που αποτελούσαν το ποίμνιο του. Φορούσε τα ίδια απλά και φτωχικά ρούχα με πριν, τον ίδιο σκούφο από φύλλα φοίνικα ενώ και ο βίος του ήταν το ίδιο φτωχικός καθώς όλα του τα υπάρχοντα εξακολουθούσε να τα μοιράζεται με τους φτωχούς.

Παντού εξακολουθούσε να πηγαίνει με τα πόδια, ασχολείτο με τις αγροτικές εργασίες και συνέχιζε, ως καλός ποιμένας, να φυλάει το κοπάδι του. Η φήμη του μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν με τα θαύματα του βοήθησε ανθρώπους που προσέτρεχαν στη βοήθεια του.

Διαβάστε εδώ ένα πληρέστατο ιστορικό από τη ζωή και τη δράση ενός ταπεινού ανθρώπου,αγράμματου ανθρώπου,που όμως αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη βοήθεια των συνανθρώπων του.Η εξηγιασμένη ζωή του πολλά μπορεί να δώσει και να διδάξει και σήμερα στον καθένα μας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αν [ραγματι αυτος ο ``αγιος`` εχει τοσες και τετοιες ``θαυματουργικες`` ικανοτητες
γιατι δεν κανει κατι για τους κατοικους της Λευκιμης για να τους απαλλαξει απο την
αστυνομικη τρομοκρατια που βιωνουν εδω και μηνες προκειμενου να απαλλαγουν και απο
το αγχος του ΧΥΤΑ που θελουν να τους εγκαταστησουν στην περιοχη τους

Read more: Go to TOP and Bottom