Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ξανά Πρόεδρος... η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου,πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός,και νυν σύμβουλος στο γραφείο του Τσίπρα!

Η κυρία Βασιλική Θάνου προτείνεται από την Κυβέρνηση για Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού
*το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου,η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός (έστω και υπηρεσιακή!) και νυν αμισθί (με οδοιπορικά) προϊσταμένη του
Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού,κυρία Βασιλική Θάνου είναι προτεινόμενη για νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τη Βασιλική Θάνου προτείνει για την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Δημήτρη Κυριτσάκη η θητεία του οποίου λήγει στις 23 Δεκεμβρίου.

Η Βασιλική Θάνου (συνταξιούχος από το καλοκαίρι του 2017,αφού δεν μπόρεσε να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών!) είχε αναλάβει υπεύθυνη του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου, είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός για ένα μικρό διάστημα πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Την πρόταση υπέβαλε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προκειμένου να δρομολογηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στη συνέχεια θα τεθεί προς τελική έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
=============

Αυτή ήταν η είδηση....
Εκείνο που δεν λέει η είδηση είναι πως η συγκεκριμένη θέση είναι έμμισθη και μάλιστα πολύ καλά αμειβόμενη.

Σύμφωνα με συνέντευξη του νυν προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κυρίου Δημήτρη Κυριτσάκη:με το νόμο 3833/2010 οι μισθοί των προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών κατέβηκαν στο πλαφόν όχι του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά του γ.γ. υπουργείου.

Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο μισθός του Γ.Γ. Υπουργείου;
Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων έχουν βασικό μισθό 3.231 ευρώ που αθροιζόμενος με το επίδομα θέσης ευθύνης των 1.400 ευρώ, συνολικά φθάνει στα 4.631 ευρώ μηνιαίως!!!

Αυτά!!!!....τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη όταν έρθει η τελική έγκριση από τη Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom