Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

«Εξαφανισμένος» ο Πετσίτης, σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση


Ο Πετσίτης εξακολουθεί να είναι «εξαφανισμένος». Η Κυβέρνηση βρίσκεται στη δίνη των αποκαλύψεων που αφορούν τον ίδιο, κολλητό του Νίκου Παππά.

Οι οικονομικές συναλλαγές αλλά και οι δραστηριότητες του στενού φίλου του Νίκου Παππά, Μανόλη Πετσίτη, μία προς μία μπαίνουν στο μικροσκόπιο, προκαλώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύνδεση του Πετσίτη με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, αλλά και η σχέση του με επιχειρηματίες δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο, το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ξεδιαλύνουν.

Οι νέες αποκαλύψεις για το ρόλο του «Μανόλη του Παππά», δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα και προσθέτουν έναν ακόμη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, που ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απασχολεί με αρνητικό τρόπο την επικαιρότητα, λόγω των επαφών του με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που φέρεται να συνδέονται στενά και με το Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τις σχέσεις του κ. Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, και το μυστικό τους ταξίδι στη Βενεζουέλα. Οπως αποδείχθηκε μάλιστα, ο Πετσίτης συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμίου, καθώς από το 2014 λειτουργούσε ως φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα του πρώην συνεταίρου του Λάμπρου Πιερή.

Η νέα υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Παππά που επιχειρεί διά της σιωπής να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση.

Η ενόχληση που εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης για τις νέες περιπέτειες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, εκφράστηκε μέσω του Νίκου Φίλη, ο οποίος κάλεσε («Θέμα Fm») τον κ. Παππά «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αδίκως, για μια ακόμη φορά, σύρεται ολόκληρη η κυβέρνηση, λόγω μιας υπόθεσης της οποίας μάλιστα, οι περισσότεροι αγνοούν το παρασκήνιο.

Παρότι ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει πως τα τελευταία χρόνια δεν είχε πλέον επαφές με τον Πετσίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τον διαψεύδουν. Μάλιστα, φέρεται να υπήρξε επαφή Παππά – Πετσίτη ακόμη και εντός του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμμαθητής του Νίκου Παππά αναλάμβανε μέχρι πρόσφατα «ειδικές αποστολές», κάποιες από τις οποίες ήταν σε γνώση του Μαξίμου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που βγήκε εκτάκτως το Σάββατο 22/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom