Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κάρπαθος: Αναβιώνει η δολοφονία του δεκανέα από τη φίλη του μ' ένα σπασμένο ποτήρι


Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου αναβιώνει σήμερα η υπόθεση δολοφονίας, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, του 30χρονου στρατιωτικού Αδάμ Βεσσάλα στην Κάρπαθο.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί η 36χρονη φίλη του, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο 46χρονος κουμπάρος της μητέρας της, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Και οι δύο παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 54χρονη μητέρα της κατηγορουμένης.
Όπως είναι γνωστό, η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία είχε ασκηθεί σε βάρος τόσο της 54χρονης όσο και στον 46χρονο κουμπάρο της. Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των δικηγόρων, αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της 54χρονης μητέρας και να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο ο 46χρονος.

Κάρπαθος: Η δολοφονία του δεκανέα που συγκλόνισε

Ο 30χρονος δεκανέας  από τον Γαλατά, διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια πριν το θάνατό του, στην Κάρπαθο όπου και υπηρετούσε. Εκεί γνώρισε την 36χρονη φίλη του με την οποία και σύναψαν σχέση.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς η 36χρονη δράστιδα αλλά και τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία προκύπτει ότι, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2014 όταν το ζευγάρι πήγε στο σπίτι της 54χρονης – μητέρα της 36χρονης για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Και ενώ η βραδιά κυλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες ομαλά, μία απλή παρατήρηση που φέρεται να έκανε ο 30χρονος στη φίλη του ήταν αρκετή για να ξεκινήσει ο καβγάς. Μετά από λογομαχία ο 30χρονος στρατιωτικός σηκώθηκε να φύγει και να πάει σπίτι του. Η φίλη του, του ζήτησε να την περιμένει λίγο για να φύγουν μαζί, όμως εκείνος της απάντησε ότι φεύγει και όταν τελειώσει να πάει να τον βρει σπίτι του.

Τον σκότωσε με σπασμένο ποτήρι


Η 36χρονη αφού βοήθησε για λίγο τη μητέρα της, πήγε στο σπίτι του στρατιωτικού και τον βρήκε να κάθεται στην κουζίνα αρκετά θυμωμένος. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο καβγάς που ξεκίνησε νωρίτερα συνεχίστηκε και στο σπίτι του 30χρονου όπου μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να αρχίσει  το ζευγάρι να χτυπάει ο ένας τον άλλο.
Κάποια στιγμή ο στρατιωτικός φέρεται να πήγε μέχρι το υπνοδωμάτιο. Τότε η 36χρονη πήρε ένα νεροπότηρο και το έσπασε. Με αυτό, όταν ο στρατιωτικός φίλος της επέστρεψε στην κουζίνα τον χτύπησε στο στήθος! Ο 30χρονος άρχισε να μην αισθάνεται καλά, κατάφερε όμως να περπατήσει έως το υπνοδωμάτιο όπου και τελικά έπεσε στο πάτωμα νεκρός!

Προσπάθεια για εξαφάνιση στοιχείων


Μόλις η 36χρονη αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί επιχείρησε να σηκώσει τον φίλο της και να τον βάλει στο κρεβάτι, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τότε του έβγαλε την μπλούζα και το εσωτερικό φανελάκι που φορούσε, καθάρισε όσο μπορούσε τα αίματα από το πάτωμα και επάνω από τον 30χρονο και αφού άλλαξε και η ίδια ρούχα (μπλούζα και κολάν) τα έβαλε όλα και πλύθηκαν στο πλυντήριο.
Στη συνέχεια επικοινώνησε με την 54χρονη μητέρα της, η οποία όταν πήγε στο σπίτι βοήθησε στο να καθαριστούν τα αίματα και κάλεσε τον 46χρονο κουμπάρο της. Ο τελευταίος μάζεψε όλα τα σκουπίδια, μέσα στα οποία ήταν και το σπασμένο ποτήρι και τα πέταξε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.
Ακολούθως η 54χρονη πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυκτα ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης. 
Η 36χρονη μετά την απολογία της είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη, όμως τον Ιούνιο του 2014 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σήμερα 10 Δεκεμβρίου με συνηγόρους υπεράσπισης για την 36χρονη ο κ. Μάκης Βορίδης και για τον 46χρονο η κα Βασιλική Σαββάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom