Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συνελήφθησαν δύο μαθητές γυμνασίου για την κατάληψη με την κατηγορία... της διατάραξης οικιακής ειρήνης! - Χειροπέδες και στους γονείς τους

Υπουργείο Παιδείας: Fake news η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο

Συλλήψεις μαθητών γυμνασίου αλλά και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συνελήφθησαν γιατί φέρεται να ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες, Παρασκευή, όπου το σχολείο τελούσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη.

Την προηγούμενη ημέρα, το 2ο Γυμνάσιο όπως και πολλά ακόμη σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και πανελλαδικά, προχώρησαν σε καταλήψεις με αιχμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε και την Παρασκευή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταληψίες μαθητές θεώρησαν ότι η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε μηνύσεις σε βάρος τους, κάτι που διαψεύδεται όμως από τη διεύθυνση.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους,επίσης αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.
https://www.agriniopress.gr/

update:Υπουργείο Παιδείας: Fake news η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο

Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
https://www.minedu.gov.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του agriniopress.gr που αφήνει εκτεθειμένο το Υπ. Παιδείας,αφού οι συλλήψεις των μαθητών στο Αγρίνιο έγιναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom