Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Δήλωση για το Ημερολόγιο της Μητρόπολης που επαναφέρει τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής


Δήλωση του Στέλιου Μερμίγκη (ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ) στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου για το Ημερολόγιο της Μητρόπολης που επαναφέρει τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής!

Πριν από ένα χρόνο απασχόλησε πολύ έντονα το δημοτικό μας συμβούλιο η πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει σε δρόμο της πόλης μας το όνομα του Βενέδικτου Πετράκη.

Τότε οι σύμβουλοι, τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και του Ανυπότακτου Αγρινίου, αντέδρασαν σθεναρά και με επιχειρήματα ότι ο βίος του συγκεκριμένου δεν ήταν εκείνος ο όποιος θέλησαν να παρουσιάσουν τεχνηέντως στην συνεδρίαση εκείνη αλλά διέπονταν από έντονα πολιτικά πάθη με σαφή στράτευση ενάντια σε κάθε κουμουνιστή δηλ. με βάση την λογική του ενάντια σε κάθε άνθρωπο που όρθωσε το ανάστημα του στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του, θέλοντας πολύ απλά να συμβάλει στην συγκρότηση ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας μας.

Όλους αυτούς ο Βενέδικτος Πετράκης τους αντιμετώπισε σε όλο του το βίο με την στάση του και τα κηρύγματα του σαν μιάσματα. Ασκούσε μόνο πολιτική, ταυτιζόμενος με καθεστώτα που στέρησαν την ελευθερία και τα πολιτικά δικαιώματα σε χιλιάδες πατριώτες, φτιάχνοντας τους νέους Παρθενώνες, όπως αυτός της Μακρονήσου.

Δυστυχώς το αίτημα μας, να αποσυρθεί η πρόταση για την συγκεκριμένη ονοματολόγια, δεν εισακούστηκε και μόνο με τη διαφωνία του Γιώργου Παππά από την πλειοψηφούσα παράταξη αποφασίστηκε να δοθεί, τελικά, προς τιμήν το όνομα του σε ένα δρόμο του Αγρινίου.

Σήμερα στην πόλη μας κυκλοφορεί ένα ημερολόγιο που το εξέδωσε η Μητρόπολη Αγρινίου. Αυτό το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον «περί ου ο λόγος» Βενέδικτο.

Το κείμενο, για όποιον μπει στον κόπο να το διαβάσει, αποδεικνύει αβίαστα ότι μόνο θρησκευτικό ή εκκλησιαστικό δεν είναι. Είναι μόνο πολιτικό… και ως τέτοιο βαθιά διχαστικό, εντελώς ανιστόρητο και αποδεικνύει περίτρανα, ότι όσα είχαμε αναφέρει στην επεισοδιακή εκείνη συνεδρίαση, ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

Έτσι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής έρχονται ξανά στο σήμερα προκειμένου να δηλητηριάσουν με τη μισαλλοδοξία τους ξανά το δημόσιο βίο αλλά και τις ευεπίφορες ψυχές των θεοσεβούμενων πιστών, στους οποίους πρωτίστως απευθύνονται.

Σας το αφιερώνουμε λοιπόν, όχι μόνο σε όσους το ψήφισαν, αλλά και σε όσους σιώπησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης εκείνης, προκειμένου να τα έχουν καλά με τους συγκεκριμένους κύκλους της πόλης μας, οι οποίοι δηλώνουν «φορείς» της χριστιανικής πίστης.
=====================

Διαβάστε για το ίδιο θέμα την εξαιρετική ανάρτηση του agriniopress.gr/

Η Μητρόπολη, ο Βενέδικτος και οι “κομμουνιστοσυμμορίτες” στο ημερολόγιό της!

Δεν ξέρουμε τι ώθησε την Μητρόπολη να ανακινήσει, μέρες που είναι, το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την καταγραφή της ιστορίας του πατέρα Βενέδικτου Πετράκη στο Αγρίνιο.

Δυστυχώς, χρονιάρες μέρες, η Μητρόπολη αποφάσισε όχι μόνο να δώσει συνέχεια στην κόντρα μιας μερίδας Αγρινιωτών με την ιστορική κληρονομιά του π. Βενέδικτου αλλά να πάρει και σαφή πολιτική θέση με χαρακτηρισμούς διχαστικούς.

Χαρακτηρισμούς όπως το “κομμουνιστοσυμμορίται” που πολλά χρόνια μετά τον Εμφύλιο γίνεται προσπάθεια να πάψουν.

Μέσα στο ημερολόγιο του 2019 που εξέδωσε η Μητρόπολη γίνεται αποτίμηση γεγονότων που δεν έχουν διασταυρωθεί καθώς αναφέρεται ότι το ΚΚΕ είχε στήσει ενέδρα θανάτου στον Βενέδικτο και πως οι αντάρτες στην πόλη είχαν σχεδιάσει να ανατινάξουν φυλακή που κρατούνταν αστοί του Αγρινίου, πράγμα που αποφεύχθηκε γιατί ενημέρωσε ο Βενέδικτος τον Άγγλο Διοικητή!

Το ημερολόγιο αποδίδει το ότι δεν χύθηκε αίμα κατά την είσοδο του ΕΛΑΣ στην πόλη στην… Θεία Χάρη ενώ, όπως αναφέρθηκε, ο αναγνώστης βρίσκει στις γραμμές του και την λέξη “κομμουνιστοσυμμορίται”, κάτι που παραπέμπει ευθέως σε αντικομουνιστικά αισθήματα.

Με άλλα λόγια, η Μητρόπολη όχι μόνο παίρνει θέση με πολιτικό πρόσημο (αναφέρει ότι ο ρόλος του Βενέδικτου στην πόλη “έχει αποσιωπηθεί επειδή τον μισούσαν οι κομμουνιστές”) αλλά μπαίνει και σε μια ιστορική διένεξη που ακόμα δεν έχει λήξει ούτε καν επιστημονικά!

Πριν λίγο καιρό, όταν στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου είχε ανακινηθεί το ζήτημα προς την επιτροπή ονοματοθεσίας, από τις αριστερές παρατάξεις που διαφωνούσαν με το να δοθεί το όνομα του π. Βενέδικτου σε δρόμο της πόλης, υπήρχε η υποψία ότι θα έχει συνέχεια το θέμα.

Είναι κρίμα όμως, που η συνέχεια δίνεται με τέτοιο τρόπο και με τέτοιους χαρακτηρισμούς από την Μητρόπολη.

η συντακτική μονάδα του agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τι αλλο μπορει να περιμενει κανεις απ το ρασοφορο ιερατειο παρα
καρβουνο μαυριλα και συμφορα Μεινεται μακρυα τους Μονο ετσι μπορει
να σωθειται

Read more: Go to TOP and Bottom