Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Κουβαρντάς,αλλά και φραγκοφονιάς ο Καμμένος: Ανοίγει λογαριασμό για αγορά νέων φρεγατών και δίνει ένα μισθό του,ενώ ζητά τον οβολό μας (βίντεο)


Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Νικολάου και υπογράμμισε πως «ήρθε πλέον η ώρα, το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν».

«Συνεχίζουμε να παράγουμε ήρωες σε καιρό ειρήνης μέσα σε πολεμικές συνθήκες», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα προανήγγειλε άνοιγμα ειδικού λογαρισμού από το 2019 για την αγορά νέων φρεγατών και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές και τους πολίτες να ενισχύσουν τον λογαριασμό αυτό, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα καταθέσει τον μισθό του.

Οι εορτατικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου έγιναν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου βράβευσε τους αδελφούς Πάνο και Αθανάσιο Λασκαρίδη για τη δωρεά τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών για το πλοίο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων πως η σημερινή εορτή αναδεικνύει το διαχρονικό δεσμό του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία και έρχονται στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα, που συμβολίζουν την ταύτιση της χώρας μας με το Πολεμικό της Ναυτικό, που ποτέ δεν υπέστειλε τις Σημαίες του. Η ιστορία μας άλλωστε, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος κάτι που επιβεβαιώνεται με την περίφημη ρήση του Θεμιστοκλή: «Έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα».

Συνεχίζουμε να παράγουμε ήρωες. Σε καιρό ειρήνης, το Πολεμικό Ναυτικό και όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να ενεργούν σε πολεμικές συνθήκες, είπε.

Συνεχίζοντας είπε πώς «σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου, όπως είπε και ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί το 2019 ως έτος ανάδειξης της κοινωνικής προσφοράς.

Ιδιαίτερα, όμως, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου. Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας.

Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019».

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος είπε πως «ήρθε πλέον η ώρα, το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν» και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να δίνει υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους ναυτικούς μας.

Παρακολουθήστε στο βίντεο τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

https://www.protothema.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΟΙ λαοι θελουν ειρηνη κι οχι πολεμο Αρα οι φρεγατες και τ αλλα
φονικα σας οπλα δεν μας χρειαζονται Αν σας χρειαζονται εσας
Αγοραστε τα με δικα σας λεφτα και παρτε τα στα σπιτια σας

Read more: Go to TOP and Bottom