Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Έκρηξη ηφαιστείου στο Μεξικό: Τρόμος,αλλά και εντυπωσιακές εικόνες!


Τα ξημερώματα της Κυριακής εξερράγη το ενεργό ηφαίστειο Popocatepetl,στέλνοντας στον αέρα μια τεράστια «στήλη» στάχτης, ύψους δύο χιλιομέτρων.Το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα
μακριά από την πόλη του Μεξικού και σε ύψος 5.426 μέτρων,που είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στο Μεξικό.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεξικό μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Popocatepetl, τα ξημερώματα της Κυριακής.Το ηφαίστειο υπήρξε ανενεργό για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το 1991 η ηφαιστειακή δραστηριότητα αυξήθηκε και από το 1993 καπνός βγαίνει μέσα από το ηφαίστειο σχεδόν καθημερινά.

Κατά την έκρηξη, το ενεργό ηφαίστειο απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα στάχτες που έφτασαν σε ύψος δύο χιλιομέτρων, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους των γειτονικών χωριών.

Το σύννεφο του καπνού κινείται με βορειοανατολική κατεύθυνση με τους κατοίκους των γειτονικών χωριών να βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά την αρχική αναστάτωση.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν εκτός της ευρύτερης περιοχής που σημειώθηκε η έκρηξη. Αντίστοιχα, για όσους βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να αναλάβουν μέτρα πρόληψης για πιθανή πτώση τέφρας.

Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, σημειώθηκε μία ισχυρή έκρηξη με μάγμα να ρέει από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom