Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ιταλία: «Πόλεμος» στο Ίντερ - Νάπολι με νεκρό,4 τραυματίες και ρατσιστική επίθεση οπαδών στον Κουλιμπαλί (φωτο & βίντεο)


Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κοντά στο "Τζουζέπε Μεάτσα" μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Νάπολι είχαν ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 35χρονου φίλου των "νερατζούρι".

Η αναμέτρηση της Ίντερ με την Νάπολι για την 18η αγωνιστική της Serie A έβγαλε στο φινάλε νικήτρια την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι καθώς επικράτησε 1-0 με το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ταυτόχρονα όμως τραυμάτισε θανάσιμα το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Και αυτό γιατί ο αγώνας στιγματίστηκε από άγρια επεισόδια και ανταλλαγές φωτοβολίδων μεταξύ οπαδών των "νερατζούρι" και των "παρτενοπέι" κοντά στο "Μεάτσα" πριν από την πρώτη σέντρα, με τον επίλογο των θλιβερών αυτών σκηνών να είναι τραγικός, αφού έφυγε από τη ζωή ένας 35χρονος φίλος της Ίντερ.

Όπως αναφέρει η "Corriere dello Sport" ο θάνατος του οπαδού προήλθε από χτύπημα που δέχτηκε από φορτηγό που οδηγούσαν οπαδοί της Νάπολι, με τον φίλο των Μιλανέζων να διακομίζεται άμεσα στο νοσοκομείο "San Carlo" λόγω του σοβαρών τραυμάτων που είχε και να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Πώς έγινε το μοιραίο; Ένα φορτηγάκι με οπαδούς της Νάπολι παγιδεύτηκε γύρω στις 19:30 τοπική ώρα στην οδό Νοβαρά, την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια, και δέχτηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων από φίλους της Ίντερ, με τους φίλους της ομάδας του ιταλικού Νότου να κατεβαίνουν από το όχημα για να αρχίσουν μάχες με σώμα.

Από αυτές ένας φίλος της Νάπολι μαχαιρώθηκε στα πλευρά και κάποιοι άλλοι είχαν μικρότερους τραυματισμούς, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι της Νάπολι που επιβιβάστηκαν στο βαν προσπάθησαν να διαφύγουν και εκείνη τη στιγμή ο οδηγός χτύπησε τον πεζό φίλο της Ίντερ προκαλώντας το θάνατό του


https://www.sport24.gr/

Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Ίντερ στον Κουλιμπαλί

Μπορεί η Νάπολι να έχασε χθες βράδυ από την Ίντερ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Μεάτσα» (1-0), αλλά αυτό που πείραξε περισσότερο τον Κάρλο Αντσελότι δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά εναντίον του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός όχι μόνο δέχθηκε μια άδικη αποβολή στο 82ο λεπτό του αγώνα, αλλά ήταν θύμα και ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς των «νερατζούρι», οι οποίοι έκαναν τους ήχους μαϊμούς κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο «Καρλέτο» φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αντιμετώπιση στον ποδοσφαιριστή του και τόνισε πως εάν ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη διάρκεια άλλου παιχνιδιού, τότε θα δώσει εντολή στην ομάδα του να σταματήσει να παίζει.

«Ο Κουλιμπαλί είναι συνήθως ήρεμος, ένας παίκτης με καλούς τρόπους, αλλά ακουγόντουσαν ήχοι μαϊμούδων κατά τη διάρκεια του ματς. Παρόλο που το θίξαμε το θέμα τρεις φορές και ακούστηκαν συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου, το παιχνίδι δεν σταμάτησε. Την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, θα αποχωρήσουμε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι δικαιολογία αυτό… Το κάνουμε για τη Νάπολι και γενικά για το ιταλικό ποδόσφαιρο», είπε ο Αντσελότι.

Τα ρατσιστικά περιστατικά είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στα ιταλικά γήπεδα, ενώ η Ίντερ μαζί με τη Λάτσιο είναι από τις ομάδες που απασχολούν πιο συχνά την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για ανάλογες συμπεριφορές των οπαδών τους

O Κουλιμπαλί απάντησε στους οπαδούς: "Υπερήφανος που είμαι μαύρος και Ναπολιτάνος"

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί ξέσπασε μέσω Instagram στο φινάλε του ντέρμπι με την Ίντερ, στέλνοντας μήνυμα για την ήττα της Νάπολι και για τα συνθήματα εις βάρος του από οπαδούς των "νερατζούρι".
Ενα γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στις καθυστερήσεις ήταν εκείνο που έκρινε τη νικήτρια στο ντέρμπι της Ίντερ με την Νάπολι για την 18η αγωνιστική της Serie A, ωστόσο στο τέλος του αγώνα πιο πολύ και από το γκολ του Αργεντινού στράικερ, εκείνο που συζητήθηκε (και θα συζητιέται για αρκετό καιρό) ήταν η αποβολή του Καλιντού Κουλιμπαλί.
Ο διαιτητής Ματσολένι τον απέβαλε στο 80' με δεύτερη κίτρινη κάρτα θεωρώντας πως χειροκροτούσε ειρωνικά προς το μέρος του μετά από κάποια απόφασή του, ωστόσο από το περιβάλλον της Νάπολι εκείνο που υποστήριζαν ήταν πως ο Σενεγαλέζος στόπερ απευθυνόταν στο κοινό του "Μεάτσα" που σφύριζε εναντίον του.
 
Αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει και ο παίκτης λίγη ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ματς, μέσω της ακόλουθης δυναμικής ανάρτησης στο Instagram: "Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως που άφησα μόνους τους αδερφούς μου.
Όμως είμαι υπερήφανος για το χρώμα του δέρματός μου. Είμαι υπερήφανος που είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος".
Σημειώνεται πως τη στάση που κράτησε ο Κουλιμπαλί εντός γηπέδου υπερασπίστηκε και ο Κάρλο Αντσελότι, που δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ζητήσαμε τρεις φορές τη διακοπή του ματς για τα συνθήματα και τρεις φορές έκαναν συστάσεις. Την επόμενη φορά θα φύγουμε από το γήπεδο ακόμα και με το κόστος να χάσουμε το ματς στα χαρτιά".

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Και αληταριο και δολοφονοι Αυτο καταντησαν αυτο το αθλημα
Μην γραφεται τιποτα γι αυτους κανεται μεγαλη ζημια

Read more: Go to TOP and Bottom