Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Εφιάλτης για 40χρονη η γνωριμία της μέσω διαδικτύου


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέβαλε στη διερεύνηση και εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης κατακράτησης και κακοποίησης γυναίκας υπηκόου Βουλγαρίας, που διαμένει στην Ελλάδα, από ομοεθνή της, στη Γερμανία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της κόρης της, σύμφωνα με την οποία η μητέρα της κρατούνταν παρά τη θέλησή της από άνδρα, που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου, σε διαμέρισμα στη Γερμανία.

Από την άμεση αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προσδιορίστηκε η περιοχή στη Γερμανία και μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, οι οποίες την 21 Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.

Πρόκειται για μία Βουλγάρα, περίπου 40 ετών, που ζούσε με την κόρη της στην Ελλάδα κι όλα άρχισαν όταν γνώρισε μέσω Facebook έναν ομοεθνή της. Η γνωριμία εξελίχθηκε σε ειδύλλιο και εκείνη πήγε στη Βουλγαρία για να τον βρει.

Εκείνος την έπεισε να φύγουν στη Γερμανία και να ζήσουν μόνιμα εκεί, καθώς θα είχαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η γυναίκα δέχθηκε.Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως περίμενε. Ο Βούλγαρος την φυλάκισε σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιούσε συνεχώς σεξουαλικά.

Στο μεταξύ, η κόρη της είχε καταγγείλει στις ελληνικές αρχές την εξαφάνιση της μητέρας της. Παράλληλα, η γυναίκα προσπαθούσε να βρει τρόπο να ξεφύγει από τον βασανιστή της. Έτσι, του είπε ψέματα πως στην Ελλάδα είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο διαχειριζόταν η κόρη της και μπορούσε να της ζητήσει να τους στείλει λεφτά. Εκείνος, της έδωσε το κινητό ενός συγγενή του για να τηλεφωνήσει.

Η γυναίκα μιλώντας στα ελληνικά -γλώσσα που δεν καταλάβαινε ο Βούλγαρος- είπε στην κόρη της τι συνέβαινε και έτσι άρχισε η επιχειρήσει εντοπισμού της από τις ελληνικές αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω των εφαρμογών (applications) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID και FEELSAFE
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας https://portal.astynomia.gr
  • Επίσης σχετική ενημέρωση υπάρχει στο δικτυακό τόπο https://cyberalert.gr/feelsafe/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom