Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Δις ισόβια στον ειδικό φρουρό που σκότωσε τον ταξιτζή στην Καστοριά

Ένταση από το ακροατήριο κατά την απόφαση του Δικαστηρίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, ομόφωνα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε με την ποινή των δις ισόβια ο ειδικός φρουρός από την Καστοριά για
τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστείας με αποτέλεσμα τον φόνο.

Επίσης του επιβλήθηκε 5,5 χρόνια ποινή κάθειρξης για παράνομη οπλοφορία και άσκοπη χρήση όπλου, πρόστιμο 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη, ούτε αυτό του πρότερου έντιμου βίου, ούτε της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς όσο ήταν προφυλακιστέος, όπως ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Τάσος Καρβουνίδης, καθώς επίσης δεν του αποδόθηκε και ο μειωμένος καταλογισμός.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης,ενώ ο κατηγορούμενος ζαλίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε διπλανή αίθουσα προκειμένου να ηρεμήσει..

Νωρίτερα ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου Κοζάνης ο Ειδικός Φρουρός από την Καστοριά, που όπως ομολόγησε σκότωσε τον οδηγό ταξί Κοσμά Τζέλιο.

Στην απολογία του ξεκίνησε με την απόπειρα σύλληψης του Νίκου Μαζιωτη. Για την ημέρα του φονικού δήλωσε πως δεν θυμόταν και πολλά, τόσο για το πως βρέθηκε στο ταξί όσο και για τους πυροβολισμούς. Έχω μετανιώσει και θα κριθώ για αυτό.

Η Εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

http://www.kozanilife.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Καστοριά: Στο εδώλιο ο ειδικός φρουρός που εκτέλεσε τον οδηγό ταξί - Μυστήριο το κίνητρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom