Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Εξιχνιάστηκε ληστεία μετά φόνου ύστερα από δύο χρόνια στο Νέο Κόσμο

Το θύμα είχε σπίτι του μικρό θησαυρό,αλλά το ήξεραν και οι δολοφόνοι του

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής η ανθρωποκτονία 54χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε
την 09 Μαρτίου 2016 στο Νέο Κόσμο Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν με εντάλματα 2 ημεδαποί ηλικίας 35 και 38 ετών ενώ κατηγορούνται για την εμπλοκή τους άλλα 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ηθική αυτουργία από κοινού στην ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή.

Κατά την έρευνα που έγινε στην οικία του θύματος, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο παρουσίαζε στοιχεία επιστάμενης έρευνας, ενώ εντός αυτής βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 239 χρυσές λύρες, χρηματικό ποσό 69.300 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της άγρια δολοφονίας έκανε το λάθος και μιλούσε στον περίγυρό του για τον μικρό θησαυρό που έκρυβε επιμελώς στο σπίτι του κι έτσι οι δράστες που το έμαθαν αποφάσισαν να τον ληστέψουν.

Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου για να τους υποδείξει την κρυψώνα,που όμως δεν την βρήκαν ποτέ....

Από την συνεχιζόμενη επί δύο χρόνια αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές ώρες της 27 Μαρτίου 2018 προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Κατά την εξέτασή τους, οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, ενώ σκοπός τους ήταν να αφαιρέσουν, από την οικία του θύματος, το χρηματικό ποσό και τις λίρες.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 38χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης (κάμερες, συσκευές γεωεντοπισμού).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: