Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

«Στέγνωσε» η Θεσσαλονίκη: Πολλές περιοχές είναι τρεις ημέρες χωρίς νερό (βίντεο)


Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη, λόγω βλάβης, που παρουσιάστηκε στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, από τον οποίο τροφοδοτείται με νερό η πόλη. 

Η ΕΥΑΘ συνιστά κατανάλωση με μέτρο έως την αντικατάσταση των αγωγών και την αποκατάσταση της ζημίας.Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η ΕΥΑΘ, ενημερώνοντας τους καταναλωτές για τις περιοχές, που θα μείνουν χωρίς νερό μέχρι τις 20:00, λόγω της βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη.


Όπως αναφέρει η εταιρεία, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της πόλης διατομής Φ1650 θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από τις 10:00 έως τις 20:00 στις παρακάτω περιοχές:
  • Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου
  • Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά
  • Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών
  • Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά
  • Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά
  • Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, όπως σημειώνει η ΕΥΑΘ, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται πως τα προβλήματα στην υδροδότηση εμφανίζονται από την περασμένη Τρίτη.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη από χτες το απόγευμα, ώστε να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια σταδιακά η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Πηγή: Thestival.gr,Ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: