Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η απάντηση της "δημοκρατίας" στο επικό εξώδικο του Κώστα Σημίτη


Την αληθινή ιστορία δεν τη γράφουν τα εξώδικα, αλλά οι ηγέτες, οι λαοί και καμιά φορά οι «τρελοί», οι αστάθμητοι παράγοντες.

Tην ίδια στιγμή που έφτανε στα γραφεία της «δημοκρατίας» το
εξώδικο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το οποίο αφορούσε δημοσίευμα της παρούσας στήλης (14/2/2018, τίτλος Sihamosaurus Tsifoutius Chrimatistirious), μαθαινόταν κι η είδηση για τις μίζες που έδωσε σε ελληνόφωνους λαδιάρηδες γερμανική κοινοπραξία για τα έργα του μετρό την περίοδο 2003-2007.

Επίσης, τα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσίευαν λεπτομέρειες και εξελίξεις για τη φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν της Ντιλέκ Οτσαλάν, της φίλης Κούρδισσας αγωνίστριας και ανιψιάς του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η οποία είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον υπογράφοντα το παρόν (δημοσίευση στην «κυριακάτικη δημοκρατία» 22/11/2015).

Το 1999, όταν παραδόθηκε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης. Το 1996, όταν υπεστάλη η ελληνική σημαία από τα Ιμια και οι Τούρκοι δολοφόνησαν τρεις αξιωματικούς μας (Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης), κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης. Την περίοδο 1999-2001, που χάθηκαν τα λεφτά του λαού στο Χρηματιστήριο, κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης. Κι όταν έπεφταν οι υπογραφές για τα ολυμπιακά έργα, για το μετρό, για τα εξοπλιστικά, κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης. Ο Κώστας Σημίτης είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο κι αριστερό τον Μαντέλη. Ο Κώστας Σημίτης έδωσε την ευθύνη διοίκησης υπουργείων στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Κύριε Σημίτη, η ιστορία των πολιτικών δεν γράφεται με εξώδικα. Γράφεται από τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις επιλογές προσώπων, τις δηλώσεις, την όλη παρουσία τους στον δημόσιο βίο, αλλά και από τις μνήμες των λαών τους.

Κύριε Σημίτη, πριν από την κυβέρνησή σας οι Ελληνες πήγαιναν στα Ιμια. Μετά από εσάς, όχι.

Κύριε Σημίτη, πριν από την κυβέρνησή σας ο «Απο» ήταν ελεύθερος. Μετά από εσάς βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κάτεργα ενός κράτους που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

Προσωπικά, είμαι ευτυχής και υπερήφανος που οι απόψεις, οι αντιλήψεις και ο πνευματικός βίος μου δεν διασταυρώθηκαν ούτε δευτερόλεπτο με όσα εσείς συμβολίζετε. Να σας πιστώσω, όμως, κι ένα κατόρθωμα. Αρνητικό μεν, αλλά κατόρθωμα. Εχετε γίνει αντιπαθής όχι μόνο στον λαό που κυβερνήσατε, στους πολύπαθους Ελληνες, αλλά και στους αγέρωχους και ανυπότακτους Κούρδους, που δεν σταμάτησαν ποτέ τον αγώνα, παρά τη φυλάκιση του ηγέτη τους.

Παναγιώτης Λιάκος

δημοκρατία

Διαβάστε σχετικά:
Το επικό εξώδικο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα "δημοκρατία" (ολόκληρο το επίμαχο δημοσίευμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom