Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ για τη δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της ζήτησε η εισαγγελέας



Την ενοχή του 46χρονου λέκτορα του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης,
η εισαγγελέας της έδρας Εμμανουέλα Κετσιατζή, κατά την πολύωρη αγόρευσή της που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός για τον κατηγορούμενο γεωλόγο και πρόσθεσε: «Σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».

Αξιολογώντας κατά την μαραθώνια αγόρευσή της -η οποία ξεπέρασε τις 7 ώρες- το αποδεικτικό υλικό και ανατρέχοντας μία προς μία όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες δηλητηριάστηκαν με αρσενικό το οποίο έριξε ο κατηγορούμενος στο νερό που ήπιαν.

«Η ενεργώς αιτία θανάτου ήταν η οξεία δηλητηρίαση από αρσενικό» είπε, ενώ σχολίασε ότι θα «είχαμε το τέλειο έγκλημα» εάν δεν νοσηλευόταν η 34χρονη σύζυγός του στην ΜΕΘ του Παπανικολάου -νοσηλευτικό ίδρυμα όπου η νεαρή γυναίκα κατέληξε τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών από την 85χρονη γιαγιά της- όπως επίσης εάν δεν είχαν φυλαχθεί δείγματα τοξικολογικών εξετάσεων. «Αυτά τα δύο γεγονότα απέτρεψαν το τέλειο έγκλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενη δε τις μαρτυρικές καταθέσεις ειδικών, η κα. Κετσιατζή αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι οι δίδυμοι θάνατοι οφείλονται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογενείας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών. Ειδικά για τις τροφές, είπε ότι θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.

Η εισαγγελέας περιέγραψε ως προβληματικές τις σχέσεις του 46χρονου τόσο με τα πεθερικά του όσο και με τη γυναίκα του, μίλησε για έναν άνθρωπο που ήταν προσηλωμένος στην πανεπιστημιακή του καριέρα, ενώ αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με φοιτήτριά του και με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί.

Χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα ιατρικά και νομικά χρονικά», ενώ κάνοντας αναφορά σε σχόλιο του κατηγορούμενου πανεπιστημιακού στην απολογία του, όταν παρομοίασε το κατηγορητήριο με σενάριο βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, σημείωσε ότι πράγματι η υπόθεση θα μπορούσα να αποτελέσει ένα από τα βιβλία της.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 46χρονος αντέδρασε στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης.Αλλοτε χειροκροτούσε ειρωνικά και άλλοτε παρενέβαινε ζητώντας να προσκομίσει «στοιχεία και αποδείξεις» για να τεκμηριώσει τα λεγόμενα της. «Όλο υποθέσεις κάνεις, που τα ξέρεις όλα αυτά» είπε απευθυνόμενος υποτιμητικά στην εισαγγελέα, για να τον ανακαλέσει στην τάξη η προεδρεύουσα του δικαστηρίου.

Η δίκη διεκόπη και θα επαναληφθεί την Τρίτη (13/3), οπότε το λόγο θα πάρουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:
«Θεωρία συνωμοσίας» ότι τις σκότωσα με αρσενικό είπε στην απολογία του ο λέκτορας

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελό μας για τo θρίλερ της δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής με αρσενικό στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom