Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ενοχλημένη η κυρία Θάνου: Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο - Παρέχω αμισθί την εμπειρία μου στον πρωθυπουργό

Αλλα λέει το ΦΕΚ του διορισμού της παρά τω πρωθυπουργώ

Την παρέμβασή της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, προκάλεσαν σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε ζήτησα να μιλήσω ως πολιτικό πρόσωπο. Εχω μια θεσμική θέση στον πρωθυπουργό δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε κομματικό πρόσωπο», είπε η κυρία Θάνου.

Αναφερόμενη σε σχόλια για τις αρμοδιότητες του πειθαρχικού ελέγχου, τόνισε: «Δίνεται η εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές. Ο πειθαρχικός έλεγχος υπήρχε πάντοτε. Τον ασκούσε ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης και όλοι οι διευθύνοντες στο κάθε δικαστήριο. Είπε λοιπόν η κυβέρνηση γιατί να μην έχει και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πειθαρχικό έλεγχο για αυτό και εδόθη στον εκάστοτε πρόεδρο. Δεν εδόθη στη Θάνου ο πειθαρχικός έλεγχος όπως έγινε προσπάθεια να αποδοθεί».

Για την τοποθέτησή της στο Μαξίμου ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, η κυρία Θάνου ανέφερε:

«Είπατε ότι η Θάνου πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο Αθανασίου πήγε που ήταν ανώτατος δικαστής, δεν έχω τίποτα με τον κ. Αθανασίου ήταν συνάδελφος αγαπητός απλώς είμαστε συνδικαλιστικοί αντίπαλοι δεν υπήρξε εχθρός μου. Ο κ. Αθανασίου ως εν ενεργεία ανώτατος δικαστής και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε και πήγε ως υποψήφιος βουλευτής. Η Θάνου συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ως ελεύθερος Ελλην πολίτης μετά τη συνταξιοδότησή της επέλεξε να πάει αμισθί να παρέχει την εμπειρία και τις γνώσεις στον πρωθυπουργό».

Χαρακτήρισε επίσης ανακριβές το σχόλιο ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έχει ασκήσει εκατοντάδες πειθαρχικές διώξεις, αλλά και απαράδεκτα όσα ακούστηκαν κατά της εισαγγελέως διαφθοράς για το θέμα της Novartis.

Αλλα λέει το ΦΕΚ του διορισμού της παρά τω πρωθυπουργώ

Όπως αναφέρει η απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ «ανατίθενται, από 10.07.2017 και για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

Τα οποία οδοιπορικά σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους είναι: για το διευθυντή πολιτικού γραφείου, τον ειδικό σύμβουλο και τον ειδικό συνεργάτη ίση με την αποζημίωση που αντιστοιχεί στο βαθμό διευθυντή. (20-40 ευρώ ημερησίως για το εσωτερικό της χώρας και 60-100 ευρώ ημερησίως για το εξωτερικό)».

Αν τα λαμβάνει λοιπόν η κυρία Θάνου,η οποία σύμφωνα με δήλωσή της παίρνει σύνταξη λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως,είναι πολύ περισσότερα από τον μισθό ενός υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom