Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Δύο Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους 10 μετανάστες σε διαμέρισμα στα Διαβατά

Απαιτούσαν λύτρα για να τους απελευθερώσουν

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης δέκα μεταναστών, σε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, προχώρησαν δυνάμεις του
Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο νεαρούς Πακιστανούς και τριών ακόμα συνεργών τους, σε βάρος των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης σχημάτισαν δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη προώθηση και παροχή καταλύματος, αρπαγή και εκβίαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, όπου κρατούνταν παράνομα οι δέκα αλλοδαποί.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οι δύο δράστες. Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών, προκειμένου να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος με συνέπεια να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης για νοσηλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δέκα άντρες κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να παραδώσουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom