Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού στην Κομοτηνή: Σάπισαν στο ξύλο φοιτήτρια γιατί είχε κόκκινα νύχια! (φωτο & βίντεο)


  • Το θύμα είναι η Ματίνα Παππά, πρωταθλήτρια στην άρση βαρών
  • Ξυλοδαρμός με αφορμή τα… νύχια!
  • Δηλώσεις του δικηγόρου της στο Ereportaz
  • Την έσπρωξαν, την έριξαν στο πάτωμα και άρχισαν να την κλωτσάνε
  • Κατηγορίες για συγκάλυψη από τον καθηγητή
Σοκ προκαλεί η καταγγελία από φοιτήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής, η οποία κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό της στις 26 Απριλίου, που δέχτηκε από συμφοιτήτριες της.
Ο λόγος για την Ματίνα Παππά, πρωταθλήτρια στην άρση Βαρών η οποία μίλησε αποκλειστικά στην Ναταλία Γερμανού και στον Πέτρο Κουσουλό για την τραυματική εμπειρία της στην εκπομπή του «Επιτέλους Σαββατοκύριακο».
Όπως καταγγέλλει η ίδια, συμφοιτήτριες της, την χτύπησαν άγρια, στέλνοντας την στο νοσοκομείο με μώλωπες και κακώσεις σε όλο της το σώμα, γεγονός που επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική έκθεση.
Δείτε εδώ την καταγγελία της στο απόσπασμα της τρίτης ώρας (3.25):
Είχε προηγηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα bullying εναντίον της όπως είπε.

Η Ματίνα Παππά

Η άτυχη φοιτήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις μέρες στο νοσοκομείο, ενώ για να αναρρώσει πλήρως πέρασαν περίπου 2 εβδομάδες από το βίαιο περιστατικό.
Την έδειραν για τα νύχια της!
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με ασήμαντη αφορμή, όπως καταγγέλλει η φοιτήτρια ενώ είχε τελειώσει μια πρόβα χορού και βρίσκονταν στο αμφιθέατρο της σχολής.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια πρόβας παραδοσιακών χορών στο αμφιθέατρο σχολή, η κοπέλα δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση για τα νύχια της και όταν η σπουδάστρια ζήτησε το λόγο για αυτή την παρατήρηση, όπως καταγγέλλει, ακολούθησαν τα χειρότερα. Οι δύο συμφοιτήτριες της, ηλικίας 20 χρονών της είπαν χαρακτηριστικά «Κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και όχι οι καθηγητές»!

Οι δύο συμφοιτήτριες της

Μετά άρχισε ο εφιάλτης της:
Την έσπρωξαν, την έριξαν στο πάτωμα και άρχισαν να την κλωτσάνε σε όλο της το σώμα, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.
Μάλιστα η κοπέλα καταγγέλλει, ότι καθηγητής της σχολής προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό, συμβουλεύοντας την να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση και πληγεί η εικόνα της σχολής .
Η φοιτήτρια όμως δεν φοβήθηκε, κατήγγειλε το bullying που δέχτηκε και τον άγριο ξυλοδαρμό.
Τις επόμενες μέρες, όταν πλέον γύρισε στα μαθήματα της δέχτηκε νέες φραστικές επιθέσεις με κυνισμό -σύμφωνα πάντα με την ίδια- από πλευράς των εν λόγω συμφοιτητριών, που της είπαν ότι είναι φαντασιόπληκτη, ενώ καθηγητής που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό γελούσε ειρωνικά. «Έκλαιγα κάθε μέρα» είπε σοκαρισμένη στην εκπομπή γιατί δεν άντεχε άλλο.
Όταν άλλοι καθηγητές ρώτησαν τους υπόλοιπους φοιτητές του τμήματος για τον ξυλοδαρμό, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είπε «να μην ασχοληθούμε».


Ο καθηγητής

Επιπλέον, όπως κατήγγειλε η ίδια και άλλα περιστατικά έχουν λάβει χώρα στην συγκεκριμένη σχολή, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί από τα θύματα, λόγω διάφορων κλικών που έχουν σχηματιστεί.
Τέλος, το Πανεπιστήμιο όπως ανέφερε η κ. Παππά, της είπε ότι ενδέχεται να χάσει το έτος λόγω των απουσιών που έκανε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ΕΔΕ διετάχθη από τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη για την διερεύνηση των καταγγελιών φοιτήτριας για ξυλοδαρμό της από συμφοιτήτριες της του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή.
Για την υπόθεση μίλησε στο ereportaz ο συνήγορος της κοπέλας, Πέτρος Μαντούβαλος:

Η υπόθεση που προ ημερών ανέδειξε το Πρώτο Θέμα έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εντός της εβδομάδος αναμένονται νέες εξελίξεις.
http://www.ereportaz.gr/

Τι απαντά ο καθηγητής που κατηγορείται για συγκάλυψη

Η Ματίνα Παππά αναρρώνει μετά την επίθεση που δέχθηκε από συμφοιτήτριές της στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, αλλά τα ψυχικά τραύματα είναι συνήθως αυτά που απαιτούν τον περισσότερο χρόνο επούλωσης.

Ο ξυλοδαρμός της θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν το ακαδημαϊκό προσωπικό υπηρετούσε σωστά το ρόλο του, που δεν είναι μόνο διδακτός, αλλά και πατρικός-προστατευτικός. Δυστυχώς, στην περίπτωσης της Ματίνας, κάποιοι εκπαιδευτικοί γνώριζαν για τη συμπεριφορά των συμφοιτητριών της – «εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς και όχι οι καθηγητές», της έλεγαν – και μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, ένας καθηγητής αντιλήφθηκε το συμβάν, αλλά την προέτρεψε να μην το αναφέρει για να μη πληγεί το γόητρο της σχολής!

Το eReportaz επικοινώνησε με τον καθηγητή ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος, εξηγώντας μας πως η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πως ότι έχει να αναφέρει θα το κάνει εκεί που πρέπει. Όταν επίμονα του αναφέραμε πως οι καταγγελίες της συγκάλυψης είναι σοβαρές, μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, μας είπε πως κατανοεί πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο, είτε να αρνηθεί τις κατηγορίες, είτε να τις αποδεχθεί.
http://www.ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom