Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΘΕΣ/ΚΗ: Έπεσαν σφαίρες, δακρυγόνα και πυροβολήθηκαν αθώοι σε... άσκηση της ΕΛ.ΑΣ. (φωτο & βίντεο)


Η ΕΛ.ΑΣ. ετοίμασε μια μεγάλη άσκηση 30ωρών, που διήρκησε δυο μέρες, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ, "Ζ" και ΟΠΚΕ, ενώ το βασικό σενάριο ήταν ο χειρισμός ακραίων περιστατικών.

Ένοπλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος. Από τα πυρά τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ στη συνέχεια ο δράστης αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτό είναι ένα από τα ρεαλιστικά σενάρια που κλήθηκαν να διαχειριστούν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για την αντιμετώπιση τραυμάτων σε ένοπλες συμπλοκές.Η ΕΛ.ΑΣ. ετοίμασε μια μεγάλη άσκηση 30ωρών, που διήρκησε δυο μέρες, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ, "Ζ" και ΟΠΚΕ, ενώ το βασικό σενάριο ήταν ο χειρισμός ακραίων περιστατικών."Είναι παρά πολύ σημαντική η εκπαίδευση, διότι έχουμε πολύ μικρό χρόνο απόκρισης ειδικά τα δίκυκλα. Φθάνουμε πολλές φορές πριν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και είναι πολύ σημαντικό σε τραύματα μάχης να σταματήσουμε τις μεγάλες αιμοραγίες" τόνισε ο Γιώργος Τουλούπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Άμεσης Δράσης και Προϊστάμενος της Ομάδος ΔΙΑΣ.

"Γνωρίζουμε όλοι ότι σε 3 με 5 λεπτά, το ανθρώπινο σώμα ενδεχομένως να απολέσει όλο το αίμα, μετά από διαμπερές τραύμα από όπλο". συμπλήρωσε ο ίδιος.Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τουμπέλης Διευθυντής Εκπαίδευσης Meducation επισήμανε πως "τα σενάρια ως επί το πλείστον έχουν συμβεί ανά καιρό στην Ελληνική Αστυνομία. Είχαμε μια καλή εικόνα για αυτά. Κάναμε την αποτίμησή μας και τώρα σιγά σιγά καταγράφοντας τα πάντα θα αποκτήσουμε καλύτερη αποτίμηση για το μέλλον."

Δείτε και βίντεο από τα εντυπωσιακά σενάρια της άσκησης της Ελληνικής Αστυνομίας:
Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: