Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Θρίλερ με τον ΠΗΓΑΣΟ: Συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο η απεργία - Κανένα μέλος της οικογένειας Μπόμπολα στο νέο ΔΣ


Δυσάρεστες οι εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ με τους απλήρωτους εργαζομένους να αποφασίζουν συνέχεια των κινητοποιήσεών τους και με θολό το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι…!

Την προηγούμενη βδομάδα οι επί σειρά μηνών απλήρωτοι
εργαζόμενοι στα Μέσα του ομίλου (Έθνος, Έθνος της Κυριακής, ethnos.gr, Ημερησία, imerisia.gr, Goal News, sentragoal.gr κλπ) αποφάσισαν να απεργήσουν έως αύριο, το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, αφού είχαν ζητήσει σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου, να γίνει τριμερή επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας,στην οποία όμως δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φώτης Μπόμπολας.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πηγές φαίνεται να υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραστεί στην επιτροπή αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη τριμερή και ότι δεν έχουν καταγγελθεί τα δάνεια.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές άλλαξε όλο το ΔΣ της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ και μάλιστα σε αυτό δεν μετέχει κανένα μέλος της οικογένειας Μπόμπολα που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι στο καινούργιο ΔΣ μετέχουν πρόσωπα από τον τραπεζικό κύκλο, ενισχύοντας όσους τον τελευταίο καιρό έλεγαν ότι «οι τράπεζες θα μπουν στον ΠΗΓΑΣΟ».

Έτσι μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχεια της απεργίας τους έως το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουνίου, καθώς ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ώστε να δουν αν θα παραστεί κάποιο μέλος από το ΔΣ της εταιρείας…!
http://www.newsit.gr/

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τη συνέχιση της απεργίας

Μετά τη σημερινή ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων στα ενημερωτικά Μέσα του “Πήγασου” για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα -μαζί με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)- την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 της Τετάρτης 7 Ιουνίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017.

Η απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών Τύπου, λιθογράφων και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες “ΕΘΝΟΣ”, “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, “GOALnews”, καθώς και στις ιστοσελίδες “ethnos.gr“, “imerisia.gr” και “sentragoal.gr“, “life.gr“, “womenonly.gr“, “elle.gr“, “cinemag.gr” και “caranddriver.gr” και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου, κηρύσσεται με αίτημα την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Κουμπιάς   Γιώργος Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: