Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε εξέλιξη: Δεκάδες συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών

Συλλήψεις και κατάσχεση όπλων και ναρκωτικών στη Μεγίστη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε Αττική, Κόρινθο αλλά και Κω για την εξάρθρωση πολυδαίδαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στην διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών.

Αποτέλεσμα της τεράστιας κινητοποίησης είναι μέχρι στιγμής να συλληφθούν περισσότερα από 35 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά,αλλά και παράνομους μετανάστες,ενώ κατείχε όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έπειτα από συντονισμένες έρευνες των τμημάτων Δίωξης της Ασφάλειας Αττικής, της Ασφάλειας Κορινθίας, αλλά και τις Ασφάλειας Κω, έχουν συλληφθεί 35 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία η οποία διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά, ενώ είχε δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας, κατασχέθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και πυρομαχικά, τόσο στην Αττική όσο και στο νησί της Κω.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Νωρίτερα σήμερα:Συλλήψεις και κατάσχεση όπλων και ναρκωτικών στη Μεγίστη
Όπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σ’ ένα πολυεστερικό καταμαράν σκάφος μετά από έλεγχο που έκαναν οι λιμενικές αρχές, οι οποίες νωρίτερα είχαν εντοπίσει και συλλάβει στην παραλιακή οδό του λιμανιού της νήσου Μεγίστης έναν 67χρονο αλλοδαπό, που φέρεται να είναι ο κυβερνήτης του σκάφους, και άλλους δύο αλλοδαπούς τους οποίους μετέφερε.

Η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 2/6/2017 στην παραλιακή οδό του λιμανιού της νήσου Μεγίστης, ωστόσο ο έλεγχος στο σκάφος που κατασχέθηκε ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5/6/2017.

Μετά τη σύλληψη των τριών ανδρών έγινε γνωστό ότι το καταμαράν είχε καταπλεύσει στο λιμάνι Μανδρακίου, μετέφερε παράνομα τους δύο αλλοδαπούς, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο καταμαράν στη συνέχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

Ένα αεροβόλο όπλο, μια καραμπίνα, έντεκα μονόβολα φυσίγγια, 47 συνολικά φυσίγγια διασποράς, μία άδεια κατοχής όπλου που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, 20 δισκία με την ένδειξη LEXOTANIL, 12 δισκία με την ένδειξη EQUANIL, 6 δισκία με την ένδειξη SERAPAX, 4 δισκία με την ένδειξη PROZAC.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom