Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

"Σκηνικό πολέμου" στην Αλεξανδρούπολη με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα (βίντεο)


Η Ελλάδα στο επίκεντρο τη Νατοϊκής άσκησης NOBLE JUMP 2017. Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση ΝΑΤΟ ‘’Noble Jump 2017’ παρέχοντας
υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 

Σήμερα απο Αλεξανδρούπολη αποχωρήσανε τα Ισπανικά στρατεύματα (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) ενώ τα στρατεύματα της Μεγάλης Βρετανίας (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα)  αποχώρησαν την Τετάρτη και κατευθύνονται προς την περιοχή Σίμπιου στην Ρουμανία όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Κατά την διάρκεια της διέλευσης των στρατευμάτων απο την Ελλάδα το Λιμενικό ανέλαβε την ασφάλεια του αεροδρομίου ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν μεταξύ άλλων διαμονή και ελικόπτερο για αεροδιακομιδή εαν απαιτείτο. Επιπλεόν αξίζει να αναφέρουμε οτι τα νοσοκομεία της πόλης ήταν σε ετοιμότητα, όπως και όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση ήταν άριστη.  


Σήμερα θα περάσουν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ειναι σίγουρο εαν θα διανυκτερεύσουν στο στρατόπεδο. Ειδικότερα, οι μονάδες των ΕΔ της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα.



Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία,
 στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου 2017.



Στο παραπάνω βίντεο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ισπανίας φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ".


Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνέβαλαν μαζί με την τοπική αστυνομία και τις τοπικές αρχές, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ομαλή μετακίνηση της ισπανικής αντιπροσωπείας, στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στις 31 Μαΐου 2017



Βρετανικά στρατεύματα αποχωρούν από το στρατόπεδο "ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ" στο βίντεο. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνέβαλαν μαζί με την αστυνομία και τις τελωνειακές αρχές να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ομαλή μετακίνηση των βρετανικών στρατιωτικών οχημάτων και φορτηγών προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις 31 Μαΐου 2017. Απο την Βουλγαρία τα στρατευματα θα μεταβούν στο τελικό τους προορισμό στο Cincu, στην περιοχή Σιμπιου, της Ρουμανίας όπου θα λάβει χώρα η άσκηση.

Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.



Τεθωρακισμένα οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης





Στρατιώτες φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη



http://www.onalert.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Oι εθνοπροδοτες τσιπρας και Καμμενος ειναι οι πρωταγωνιστες που
τη γη μας την τσαλαπατουν τα στρατευματα του πολεμου του Νατο
Αυτη η φιλοπολεμη και τυχοδιωκτικη πολιτικη δεν μπορει παρα αργα
η γρηγορα να μας οδηγησει σε πιο επικινδυνες καταστασεις ακομα και
σε θερμο επισοδειο γιατι οπου πηγαν αυτα τα τα στρατευματα δεν
εκαναν τιποτε αλλο αναψαν φωτιες και κηρυξαν πολεμους

Read more: Go to TOP and Bottom