Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Αθώος θα βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το «πόθεν έσχες» παρά τις διευκρινίσεις που ζητά η Βουλή


Την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων εξετάζει να ζητήσει από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, ώστε να
διαπιστώσει αν ορθώς δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης για το 2014 τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» ασχολήθηκε με τη δήλωση που υπέβαλε ο κ. Μητσοτάκης και ειδικότερα με την αγορά ακινήτου στο Παρίσι από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Παρ' όλα αυτά σύννομη αναμένεται να κριθεί η κίνηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην συμπεριλάβει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε, τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέλος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» που προέρχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωμοδότησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν υποχρεωμένος να συμπεριλάβει την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του, εφόσον βρισκόταν σε διάσταση.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πλειοψηφία της επιτροπής κρίθηκε ότι πρέπει να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία για να εξακριβωθεί το ακριβές διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε διάσταση με τη σύζυγο του.

Επίσης, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» στην ίδια συνεδρίαση ασχολήθηκε με την καταγγελία πρώην συνεργάτιδας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη η οποία ισχυρίστηκε ότι της παρακρατούσε τμήμα του μισθού της, και αποφάσισε να του ζητηθούν διευκρινήσεις.

Σε γραπτή δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι "και για τις δύο υποθέσεις η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα και να καλέσει και τους δύο ελεγχόμενους να προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλαδή ο πρώτος (Εμμ. Κεφαλογιάννης) ότι δεν «μοίρασε» τους μισθούς της υπαλλήλου του στο γραφείο του στη Ευρωβουλή, ο δε δεύτερος, πρόεδρος της ΝΔ, για να αποδείξει ότι ορθώς δεν προέβη σε κοινές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» με τη σύζυγό του και το γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσής του και την διάρκειά της, δεδομένου ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του μιλούσε για «χωρισμό πέντε χρόνων», δηλαδή από το 2006 μέχρι το 2011, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα μιλούσε για χωρισμό από το 2006 συνεχώς μέχρι το 2014". Όπως αναφέρει ο κ. Λάππας, "Προκύπτουν ασφαλώς μείζονα ζητήματα, και νομικής και ουσιαστικής φύσεως, και αναμένονται τα στοιχεία τους με ενδιαφέρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: