Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σκουπίδια, καταστροφές και “φέσι” στην ΔΕΗ άφησε πίσω η προσωρινή δομή προσφύγων στο Ελληνικό! (φωτο)


- Τόνοι σκουπιδιών και φθορές στην άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό μετά την εκκένωσή της
- Χρέη και προς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ
- Η "Ελληνικό Α.Ε. διεκδικεί αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Τόνοι σκουπιδιών, φθορές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές καθώς και ένα χρέος προς την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ είναι ο λογαριασμός που άφησε πίσω της η άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό τέσσερις ημέρες μετά την απομάκρυνση των τελευταίων 500 προσφύγων απο την αίθουσα αφίξεων και τα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τα συνεργεία των δήμων να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους διαδρόμους και τις αίθουσες των γηπέδων, που για περισσότερο από ένα χρόνο φιλοξένησαν πάνω από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και την Ελληνικό ΑΕ να διεκδικεί αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις φθορές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις και για το ρεύμα και το νερό που πλήρωνε με δικά της έξοδα η εταιρεία κατά τη φιλοξενία των προσφύγων στο χώρο.

Η εταιρεία Ελληνικό ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται το ακίνητο-φιλέτο του παράκτιου μετώπου της Αττικής, είχε λάβει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ για τη χρήση του χώρου από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τον τελευταίο χρόνο τους οποίους πλήρωσε προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό στη δομή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, το χρέος προς την ΔΕΗ αγγίζει τις 750.000 ευρώ ενώ αυτό προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνά τις 160.000 ευρώ την ωρα που η Ελληνικό ΑΕ διεκδικεί, παράλληλα, 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προξένησαν οι πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν από το Ελληνικό.

Η απαίτηση είχε κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από πέντε μήνες χωρίς η Ελληνικό ΑΕ να λάβει συγκεκριμένη απάντηση και ενώ το κόστος των λογαριασμών αύξανε με το συνολικό ποσό που διεκδικεί σήμερα η εταιρεία να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ελληνικό ΑΕ και υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ώστε να εξοφληθεί η απαίτηση προς τη διαχειρίστρια εταιρεία και το Newsit βρέθηκε στο Ελληνικό για να καταγράψει τις καταστροφές που άφησε πίσω του το άτυπο hot spot.

Σκουπίδια, καμμένοι πάγκοι από τις αυτοσχέδιες φωτιές που άναψαν οι πρόσφυγες για να προστατευθούν από το κρύο, και σπασμένα τζάμια συνθέτουν την εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω της η επιχείρηση της Παρασκευής. 

Τα γήπεδα του αστραφτερού 2004 έχουν μετατραπεί σε χωματερή από κούνιες, ρούχα και φάρμακα ενώ στις αίθουσες του γηπέδου του χόκεϊ τα σπασμένα τζάμια και οι ξηλωμένοι πίνακες ηλεκτροδότησης θυμίζουν την ταλαιπωρία που βίωσαν οι οικογένειες των χιλιάδων προσφύγων στο Ελληνικό. Μια ταλαιπωρία που στοιχειώνει ακόμα το «στολίδι» της παραλίας της Αττικής.
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom