Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Τραγωδία στη Βραζιλία: Επτά έφηβοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε φυλακή

Σε κέντρο κράτησης για 40 άτομα ζούσαν 220

Επτά έφηβοι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα δύο τραυματίστηκαν στη Βραζιλία όταν ξέσπασαν ταραχές σε κέντρο κράτησης στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα βίαια επεισόδια στο Λαρ ντο Γκαρότο Πάντρε Οτάβιου
Σάντους στην πολιτεία Παραΐμπα ξέσπασαν χθες το πρωί, όταν ομάδα νεαρών αποπειράθηκε να αποδράσει.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την ιστοσελίδα G1, οι έντεκα από αυτούς κατάφεραν να το σκάσουν από το κέντρο κράτησης. Κατόπιν ξέσπασε σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες νεαρών.

Ο υποδιευθυντής του κέντρου κράτησης Φρανσίσκο Σόουζα αποκάλυψε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo ότι οι τρόφιμοι σε αυτό χθες ήσαν 220, όταν η ονομαστική χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους 40. Πρόσθεσε ότι τρόφιμοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σε μια από τις υπηρεσίες του κέντρου.

Τα πτώματα των εφήβων που έχασαν τη ζωή τους βρέθηκαν απανθρακωμένα, συμπλήρωσε ο Σόουζα.

Με 622.000 φυλακισμένους να καταμετρώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στα τέλη του 2014, η Βραζιλία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εγκλείστων σε σωφρονιστικά καταστήματα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης πληρότητας των βραζιλιάνικων φυλακών ανέρχεται στο 167% και οι συνθήκες είναι πολύ συχνά ανθυγιεινές.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom