Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

"Εμφύλιος" στην Τουρκία: Ο Νταβούτογλου "σπάει" την σιωπή του και "καρφώνει" τον Ερντογάν


"Ξεσπάθωσε" εναντίον του πρώην φίλου και συνεργάτη του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτοβλου. Για πρώτη φορά, ο πρώην Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της
Τουρκίας άφησε αιχμές εναντίον του Τούρκου Προέδρου, που δεν δίστασε να τον "ξηλώσει" για να γίνει ο απόλυτος Σουλτάνος.

Σε συνέντευξη του στο «Κανάλι 24», στα πλαίσια του προγράμματός για τον εορτασμό του Ραμαζανίου, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε μέσω του διαδικτύου, τόσο εκείνος όσο και ο τότε Πρόεδρος τη Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και παρείχε την πλήρη στήριξή του στον ιμάμη Μεχμέτ Γκιορμέζ, επικεφαλή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας για τον "πόλεμο" που τώρα αντιμετωπίζει εκείνος.

Ωστόσο, δεν μίλησε μόνο για αυτό... αλλά ανφέρθηκε και στο ΑΚΡ και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος.

"Το ΑΚΡ υπονομεύει με γρήγορους ρυθμούς τις αξίες του… Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία της υπόληψης, του κύρους του κόμματος και το κατατρώει σαν μικρόβιο που έχει εισβάλει σ’ αυτό [σ.σ. στο ΑΚΡ]. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η σιωπή των φίλων μας", δήλωσε με νόημα ο Νταβούτογλου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Ερντογάν.

Ο Νταβούτοβλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση «Φάκελος Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), όπου πέρσι ένα ανώνυμα δημοσιευμένο κείμενο στο διαδίκτυο παρουσίαζε τον Νταβούτογλου ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του για να αποχωρήσει τελικά από την Πρωθυπουργία της Τουρκίας στις 24 Μαΐου 2016. "Δυστυχώς κάποιος από το κόμμα το έκανε αυτό και τώρα στοχοποιείται ο Γκιορμέζ", τονίζει.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: