Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Bρετανικές εκλογές: Επικράτηση των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία


Έκλεισαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία στις 22.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls προβλέπεται επικράτηση των Συντηρητικών με 314 έδρες - αριθμός που μεταφράζεται σε απώλεια της αυτοδυναμίας τους στο κοινοβούλιο, καθώς χρειάζονται συνολικά 326 έδρες.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ακολουθούν με 266 έδρες, καταγράφοντας άνοδο. Άνοδο φέρεται να σημειώνει και το Εθνικό Σκωτικό Κόμμα της Νικόλα Στέρτζον με 34 έδρες. Τέλος, το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) φέρεται να βρίσκεται εκτός βρετανικού κοινοβουλίου.

Εάν επαληθευτεί... πανωλεθρία!
Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που βασίζονται στο exit poll που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Οι Τόρις εξασφαλίζουν 314 έδρες, έναντι 330 εδρών που κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν εξασφαλίζει 266 έδρες , ενισχύοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ipsos/MORI.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Έπεσε η στερλίνα

Πτώση σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του exit poll, φτάνοντας τα 1,2792 δολάρια. Τις τελευταίες εβδομάδας βρισκόταν στα 1,28 με 1,30 δολάρια.


Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom