Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

52 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης κι έφτασαν στον Πειραιά με πλοίο της γραμμής (φωτο)


Ολοκληρώθηκε μέσα στη νύχτα η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που επέβαιναν σε σκάφος και το οποίο βρέθηκε σε δυσχερή θέση όταν έπλεε 40 - 45 ναυτικά μίλια βόρεια του Ρεθύμνου. 

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και στις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης, για την ύπαρξη σκάφους, πιθανότατα με μετανάστες, βόρεια του Ρεθύμνου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων δόθηκε εντολή σε πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή, να συνδράμουν στις έρευνες. Το Κνωσσός Παλλάς των Μινωικών Γραμμών και το Blue Horizon έσπευσαν στο σημείο και συμμετείχαν στις έρευνες.

Ύστερα από μία συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, οι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος, επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο Blue Horizon της γραμμής το οποίο βρέθηκε κοντά στην περιοχή ενώ όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti.gr, ανάμεσα τους βρίσκονται και μικρά παιδιά.
Οι επιβάτες από πλοίο Blue Horizon, παρακολουθούν την επιχείρηση διάσωσης

Νωρίς το πρωί, όλοι τους μεταφέρθηκαν προσωρινά σε αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ κοντά στην πύλη Ε-7.
metanastes7.jpg
metanastes7.jpg, by gpapadakis
metanastes6.jpg
metanastes6.jpg, by gpapadakis
metanastes4.jpg
metanastes4.jpg, by gpapadakis
metanastes3.jpg
metanastes3.jpg, by gpapadakis
metanastes.jpg
metanastes.jpg, by gpapadakis
Συγκεκριμένα πρόκειται για 32 άνδρες, 14 παιδιά και 6 γυναίκες στους οποίους παρασσχέθηκαν όλα τα απαραίτητα, όπως κουβέρτες, νερό και φαγητό.
Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, παραπλέοντα πλοία, σκάφη του ΛΣ από Χανιά και Ηράκλειο καθώς και ελικόπτερο.
Το δουλεμπορικό σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης
http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom