Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παραπέμπουν τραπεζίτες για το κανόνι των 230 εκ. ευρώ του Μπόμπολα


Έρχεται καταιγίδα για ακάλυπτα δάνεια δισεκατομμυρίων που μοίραζε η Εθνική επί Τουρκολιά σε... εφοπλιστές - Κακουργηματικές διώξεις και στη διοίκηση του Πήγασου

Καταρρέουν με πάταγο τα πάλαι ποτέ κραταιά δημοσιογραφικά
συγκροτήματα των βαρόνων της διαπλοκής, των εργολάβων και των προμηθευτών, φεσώνοντας τις τράπεζες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο μιντιακός πυλώνας της διαπλοκής, που τροφοδοτήθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποδείχτηκε η μεγαλύτερη φούσκα που αναπτύχθηκε μέσα από τις σκανδαλώδεις συναλλαγές, ανάμεσα στους πολιτικούς, τους τραπεζίτες και τους εκδότες.

Η κατάρρευση του «Πήγασου» που ανήκει στην επιχειρηματική οικογένεια του Γ. Μπόμπολα, που μονοπωλούσε τα δημόσια έργα για σχεδόν πενήντα χρόνια, αποκαλύπτει το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε σε βάρος του δημόσιου χρήματος. Χρησιμοποιώντας ως όχημα το δημοσιογραφικό του συγκρότημα ο Γ. Μπόμπολας κατάφερε να γίνει ο «νονός» των δημόσιων έργων!

Όπως αποκαλύπτει το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο «Άκτορας» και δύο ακόμα κατασκευαστικές εταιρείες που συνδέονταν και αυτές με εκδοτικούς ομίλους, έστηναν τους διαγωνισμούς στα δημόσια έργα και τα υπερτιμολογούσαν στο διπλάσιο και το τριπλάσιο του πραγματικού κόστους. Ο πακτωλός δισεκατομμυρίων από τα έργα και τις προμήθειες δεν μπόρεσε να διασώσει τα χρεωκοπημένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της διαπλοκής. Γιατί στήριζαν τη λειτουργία τους και πάλι στο δημόσιο χρήμα.

Ο εκδοτικός όμιλος του Γ. Μπόμπολα έστελνε το λογαριασμό στις τράπεζες, φτάνοντας σε σημείο δύο εφημερίδες με μηδενική κυκλοφορία να εμφανίζουν χρέη 230 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες! Τα θαλασσοδάνεια του Πήγασου είναι αποκαλυπτικά για το πώς λειτουργούσε το σύστημα της διαπλοκής.

Τα συγκροτήματα των βαρόνων είχαν σε ομηρία τους πολιτικούς και των δυο κομμάτων, που εναλλάσσονταν στην εξουσία. Οι πολιτικοί έδιναν τις εντολές στις διοικήσεις των τραπεζών και στη συνέχεια οι εκδότες έπαιρναν τα δάνεια χωρίς καμία εγγύηση!

Τώρα παραπέμπονται με κακουργηματικές διώξεις οι τραπεζίτες και οι διοικήσεις των εκδοτικών συγκροτημάτων. Από το κάδρο λείπει ο τρίτος πυλώνας της διαπλοκής, δηλαδή οι πολιτικοί οι οποίοι γλιτώνουν τις διώξεις λόγο ασυλίας.

Οι εξελίξεις με τα θαλασσοδάνεια είναι καταιγιστικές. Πολύ σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας τα θαλασσοδάνεια που έδινε η Εθνική επί διοικήσεως Τουρκολιά σε διάφορους απερίγραπτους τύπους που παρίσταναν τους εφοπλιστές.

Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων, τα οποία «πέταξαν» σε φορολογικούς παραδείσους, σε μίζες και βεβαίως σε πολιτικό χρήμα. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Γιατί η λεηλασία του δημόσιου χρήματος έχει συντελεστεί και κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει δεκάρα τσακιστή από τα θαλασσοδάνεια, που μοίραζαν οι τραπεζίτες, μαζί με τους πολιτικούς και τα οποία έχουν καταλήξει στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Παραγγελία για απαγγελία κακουργημάτων για τα δάνεια του «Πήγασου»


Παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σχετικά με δάνεια περίπου 80 εκατομμυρίων της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος, του επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα, έστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οικονομική εισαγγελία που διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Η έρευνα κατέληξε στη διαβίβαση της δικογραφίας με το αίτημα να απαγγελθούν οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Γ. Μπόμπολα και άλλων διευθυντικών στελεχών του ομίλου Μπόμπολα και για απιστία από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος πάνω από είκοσι στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Η έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στον «Πήγασο» συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δάνεια χορηγήθηκαν το 2006, το 2013 και το 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες προβληματικά είναι τα δάνεια που αφορούν σε περίπου 80 εκατομμύρια.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, προκειμένου να την χρεώσει για τα περαιτέρω. Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες στον πρόεδρο του ομίλου και τα διευθυντικά στελέχη, καθώς και τα στελέχη των τραπεζών που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom