Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Αρχισαν τα όργανα:Πετροπόλεμος και επεισόδια στην Πρυτανεία! - Live όσα συμβαίνουν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου


- Επτά χρόνια έχουν περάσει από την 6η Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
- "Αστακός" το κέντρο της Αθήνας σήμερα, με περίπου 6.000 αστυνομικούς στο δρόμο για να προλάβουν... τα χειρότερα.
- "Μυρίζει μπαρούτι" μετά την δεύτερη νύχτα ταραχών με τραυματισμό Πορτογάλου τουρίστα!
- Όλο το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας.
- Ενοχλημένη η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις διακηρύξεις Ρωμανού - Αργυρού που προαναγγέλλουν πράξεις βίας.
- Η Τζίνα Τσαλικιάν έχει προτείνει η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως "Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους".
- Ο φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός με πρόσφατο κείμενό του κάνει λόγο για "μαύρο Δεκέμβρη".


Πριν από επτά χρόνια, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από αστυνομικά πυρά, με την δολοφονία αυτή να προκαλεί άνευ προηγουμένου επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες.

Η Αθήνα είχε σχεδόν... κατεδαφιστεί, με τις συμπλοκές να είναι καθημερινό φαινόμενο για κάποιες μέρες, κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και τα τελευταία χρόνια.

Ήδη χθες, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα,τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, ενώ για κακή τους τύχη στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκαν και τέσσερις τουρίστες, εκ των οποίων ο ένας τραυνματίστηκε.

Ωστόσο και το βράδυ της Παρασκευής τα στενά των Εξαρχείων έγιναν... γης μαδιάμ, με τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών, για να διαρκέσει τελικά αυτός ο "πόλεμος" αρκετές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom