Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για το σκάνδαλο με τις μίζες:Ποια είναι η διοικήτρια Νοσοκομείων που το αποκάλυψε - Ποιος συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου κλήθηκε από την ανακρίτρια

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ του Αριστείδη Καλογερόπουλου 

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αυτή είναι η διοικήτρια των Νοσοκομείων που αποκάλυψε το πολύκροτο σκάνδαλο με τις μίζες...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το YgeiaPress.gr!
Αυτή είναι η διοικήτρια του Νοσοκομείου που αποκάλυψε το πολύκροτο σκάνδαλο με τις μίζες...

Πρόκειται για την ψυχολόγο Γεωργία Σιδέρη η οποία είχε διατελέσει έως το 2009, διαδοχικά, διοικήτρια σε τέσσερα μεγάλα Νοσοκομεία και ύστερα από διοικητική και δικαστική έρευνα σε βάρος της για ατασθαλίες σε αυτά, έκανε αποκαλύψεις που οδήγησαν στην περαιτέρω έρευνα.(αναλυτικό ρεπορτάζ για το ποια είναι η κυρία Σιδέρη και τις διασυνδέσεις της στο τέλος του άρθρου).
http://www.ygeiapress.gr/

ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ! Ναι, ο (συνεργάτης του Αβραμόπουλου) Αριστείδης Καλογερόπουλος κλήθηκε από την ανακρίτρια για κακουργήματα πολιτικής διαφθοράς...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Ύστερα από τον θόρυβο που ξέσπασε, ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου και άλλοτε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αριστείδης Καλογερόπουλος (για τον οποίο το Press-gr έθεσε συγκεκριμένο ερώτημα αν κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη να καταθέσει και για ποιο θέμα) έκανε δήλωση με την οποία λέει ότι όντως κλήθηκε στη Δικαιοσύνη να καταθέσει, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα πράγματα.

Όπως υποστηρίζει "τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών, είναι ανυπόστατα, ψευδή και συκοφαντικά και όλα αυτά που αναφέρονται δεν υφίστανται.

Η μοναδική αλήθεια είναι ότι εκλήθην σήμερα από την ανακρίτρια πρωτοδίκη του ν. 04022, να καταθέσω σε υπόθεση νοσοκομείου που εκκρεμεί από το 2008-9 και που αφορά παράνομη ανάθεση έργων ευπρεπισμού των χώρων υποδοχής νοσοκομείου χωρίς καμία απολύτως καταβολή ποσού, την οποία εγώ ο ίδιος απέτρεψα και σταμάτησα με δική μου απόφαση το 2009 όταν ενημερώθηκα αρμοδίως ότι έχουν παρατηρηθεί παρατυπίες και παρανομίες.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται είναι άκρως προσβλητικό, αναληθές, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος".

Δεν διευκρινίζει πάντως με ποιαν ιδιότητα κλήθηκε να καταθέσει (του μάρτυρα;), αν η κατάθεση ολοκληρώθηκε ή όχι και πώς ακριβώς ο ίδιος συνδέεται με το θέμα.

Μάλιστα ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρει ότι κλήθηκε από την "ανακρίτρια πρωτοδίκη του ν. 04022".

Προφανώς αναφέρεται στο ΝΟΜΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4022; 

Αν όντως εκλήθη στο πλαίσιο του νόμου αυτού, βρίσκουμε ότι ο νόμος αυτός, που είναι του 2011, αφορά τα εξής θέματα:
"Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις".

Διαβάζουμε επίσης ότι:
Οι διατάξεις του νόμου αυτού εφαρμόζονται για:
α) κακουργήματα τα οποία δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 86 του Συντάγματος και διαπράττουν υπουργοί ή υφυπουργοί, καθώς και κακουργήματα που διαπράττουν βουλευτές, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ακόμη και αν οι υπαίτιοι έχουν παύσει να φέρουν την ιδιότητα αυτή, εφόσον αυτά υπάγονται στην καθύλην αρμοδιότητα του τριμελούς εφετείου,

β) κακουργήματα τα οποία διαπράττουν, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους, γενικοί και ειδικοί γραμματείς Υπουργείων, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δημοσίων επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το κράτος, καθώς και αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον αυτά υπάγονται στην καθύλην αρμοδιότητα του τριμελούς εφετείου και

γ) κακουργήματα ιδιαίτερα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος ή μείζονος δημοσίου συμφέροντος, εφόσον υπάγονται στην καθύλην αρμοδιότητα του τριμελούς εφετείου, ο δε χαρακτηρισμός της υπόθεσης ως ιδιαίτερα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος ή μείζονος δημοσίου συμφέροντος γίνεται με πράξη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Τα Παραπολιτικά συνεχίζουν τις αποκαλύψεις το Σάββατο
Επειδή από χθες το πρωί γράφονται και λέγονται πολλά κι ενδιαφέροντα, με αφορμή την αποκάλυψη του Parapolitika.gr, αξίζει να επισημανθεί μια και μόνο πληροφορία.

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Καλογεροπουλος, κλήθηκε ως κατηγορούμενος από την ανακρίτρια διαφθοράς.

Τα υπόλοιπα θα τα διερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη. Τα Παραπολιτικα ψάχνουν σε βάθος την υπόθεση και το Σάββατο θα φιλοξενήσουν εκτενές ρεπορτάζ.

Ερωτηση.: Αληθεύει ότι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση άλλαξε την κατάθεση που είχε κάνει, με την οποία έβαζε κανονικά στο κάδρο των ευθυνών τον Κ. Καλογεροπουλο;

Σχετικό.: τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι ο δικηγόρος της γυναίκας που άλλαξε την κατάθεση της, έλκει την καταγωγή του από το Ελληνικό Αρκαδίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην δικαιοσύνη εκλήθηκαν να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία δύο συνεργάτες γαλάζιου υπουργού. Ο ένας διατέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου ενώ ο άλλος ήταν νομικός σύμβουλος του υπουργού.Και οι δύο παραμένουν στενοί συνεργάτες του στελέχους της ΝΔ και σήμερα από διαφορετικά πόστα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπόθεση ξεκινά με την ανάθεση έργου σε νοσοκομείο της Αττικής κόστους 600.000 ευρώ. Η δουλειά δόθηκε σε εργολάβο ο οποίος παρέδωσε το έργο αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ ενώ ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει έδωσε μίζες για να πάρει την δουλειά.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος την περίοδο υπουργίας του γαλάζιου στελέχους είχε αναλάβει πλήθος κατασκευαστικών έργων στον τομέα της υγείας. Η διοικήτρια του νοσοκομείου στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις προκειμένου το έργο να δοθεί στον συγκεκριμένο εργολάβο.

Η συνέχεια το Σάββατο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ....
http://www.parapolitika.gr/

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την Γεωργία Σιδέρη: Πώς ξεκίνησε, ποιους ισχυρούς γνώριζε και πώς βρέθηκε πρωταγωνίστρια του σκανδάλου με τις μίζες!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Οπως αποκαλύψαμε νωρίτερα , η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς που ξέσπασε στο χώρο της Υγείας και ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Το YgeiaPress.gr προσθέτει τώρα και νέα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η Γ. Σιδέρη, λόγω και των τηλεοπτικών εμφανίσεων της, είναι ευρύτερα γνωστό πρόσωπο από το παρελθόν. Στο υπουργείο Υγείας μονιμοποιήθηκε με ένα νόμο που εφαρμόστηκε επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε για πρώτη φορά διοικήτρια σε Νοσοκομείο.

Αυτός που εισηγήθηκε την τοποθέτησή της ήταν ο (πανίσχυρος υφυπουργός κατά την περίοδο Καραμανλή) Γιάννης Βαληνάκης με τον οποίο διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις.

Αυτή και μόνο η γνωριμία της με τον κ. Βαληνάκη, καθιστά εκ των πραγμάτων  την κ. Σιδέρη "κινούμενη βόμβα" για το τότε πολιτικό σύστημα. Πολύ καλές σχέσεις είχε και με τον τότε υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Τα Νοσοκομεία στα οποία θήτευσε ως διοικήτρια έως το 2009 ήταν το Νταού Πεντέλης, το Αμαλία Φλέμινγκ και το Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Αναλυτικότερα, όπως είχε γράψει παρουσιάζοντας την παλαιότερα ο Αντώνης Παπαγιώτης είχε γίνει γνωστή αρχικά ως συμπαρουσιάστρια του Θ. Ασκητή στη δημόσια τηλεόραση και κατόπιν ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ν. Ευαγγελάτου στο CHANNEL 9, εν συνεχεία, για μικρό διάστημα, στον ΑLPHA και ενίοτε σε τηλεοπτικά πανελ εκπομπών του κ. Χαρδαβέλλα, της κ. Δρούζα και της κ. Στεφανίδου.

Το 2007, η κ. Σιδέρη τοποθετείται ως επιστημονική σύμβουλος του τότε υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Η θητεία της πλάι στον Υπουργό της χαρίζει μία πολυπόθητη θέση στο ΕΣΥ. Τον Μάρτιο του 2007, τοποθετείται Διοικήτρια του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (πρώην Νταού Πεντέλης).

Έναν χρόνο αργότερα, η εμπλοκή του ονόματος του διοικητή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε περίεργη υπόθεση με έλεγχο αίματος, τη φέρει αντικαταστάτριά του. Το Μάρτιο του 2009, μετακινείται ως Διοικητής στο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με το συνδυασμό «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», του Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι υπό έρευνα υποθέσεις αφορούν την περίοδο προ του 2009 με αναθέσεις έργων στα νοσοκομεία που διοικούσε. Μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 2009 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώθηκαν προβλήματα και διατάχθηκε έρευνα για τα έργα αυτά δίχως να πληρωθούν. Κατά την περίοδο που υπουργοί Υγείας ήταν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν υπήρξε κάποια σχετική εξέλιξη στο θέμα.

Ωστόσο, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου το φθινόπωρο του 2012 όταν υφυπουργός Υγείας τοποθετήθηκε ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπό τον Α. Λοβέρδο, η Γ. Σιδέρη βρέθηκε για ένα διάστημα στο επιτελείο του.

Στο μεταξύ προχώρησε όμως η έρευνα για τις ατασθαλίες με τα έργα στα νοσοκομεία για τα οποία η Γ. Σιδέρη βρέθηκε κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος. Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται ότι παραδέχθηκε τις ευθύνες της,αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ένα τμήμα από τις μίζες κατέληγαν σε άλλα πρόσωπα. Έτσι οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και στην κλήση και άλλων "τρανταχτών" προσώπων.

Σήμερα η Γ. Σιδέρη έχει αποτραβηχτεί από το προσκήνιο και ζει με τους γονείς της στο Αιγάλεω.

http://www.ygeiapress.gr/

Διαβάστε κι αυτό:

Για τα σίδερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom