Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε Ελληνικό και Τάε Κβον Ντο – Συμμορίες μεταναστών πωλούν προστασία – Στρατός στο Ελληνικό στήνει σκηνές (φωτο & βίντεο)

- Απίστευτες εικόνες καταστροφών στο κλειστό του χόκεϊ
- Καταγγελίες για συμμορίες μεταναστών από το Μαρόκο που πωλούν "προστασία" σε Ιρανούς και Αλγερινούς
- Επέμβαση των ΜΑΤ στο Τάε Κβον Ντο – Προηγήθηκαν συμπλοκές και καταγγελίες για κλοπές - Έγιναν 100 προσαγωγές
- Μαροκινός μετανάστης απείλησε να αυτοκτονήσει γιατί νόμιζε πως του έκλεψαν το κινητό και το εισιτήριό του
- Δείτε φωτογραφίες από τις σκηνές που έχουν στηθεί στο Ελληνικό
- Μουζάλας: Κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, καταυλισμοί προσφύγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




Δεν είναι μόνο πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το τι θα κάνει με τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, πολλοί από τους οποίους έφτασαν στην Αθήνα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη, αλλά φαίνεται πως έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, με συμμορίες μεταναστών να κάνουν ό,τι θέλουν και να πωλούν "προστασία" σε άλλους μετανάστες.


Συμμορίες που εκβιάζουν και δέρνουν, εκμεταλλευόμενες ανθρώπους σε ανάγκη, ανθρώπους εντελώς απροστάτευτους από την πολιτεία. Για συμμορίες που προκαλούν φθορές σε δημόσια περιουσία. Συμμορίες όπως αυτή που δρα στο Ελληνικό και έκανε γυαλιά καρφιά το κλειστό του χόκεϊ. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το vimaonline.gr είναι χαρακτηριστικές.
Αλλά δεν είναι μόνο ότι προκαλούν φθορές στους χώρους όπου φιλοξενούνται. Όπως κατήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών (άγνωστο αν είναι η ίδια που προκάλεσε τις καταστροφές στο χόκεϊ) πουλά προστασία σε άλλους μετανάστες! "Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο", είπε. Χρειάστηκε η επέμβαση δυο διμοιριών των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Μαροκινοί βρέθηκαν αργότερα στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, όπου επίσης φιλοξενούνται μετανάστες (όπως και στο κλειστό μπάσκετ στο Ελληνικό, εκτός από το χόκεϊ) και χρειάστηκε κι εκεί η επέμβαση των αστυνομικών αρχών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τις συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών. Περίπου 100 άτομα που θεωρήθηκε ότι ευθύνονταν για την ένταση, μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Στο κλειστό του Φαλήρου, τα ξημερώματα του Σαββάτου (12.12.2015) έγινε ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό: Ένας Μαροκινός υποστήριζε ότι του έκλεψαν το εισιτήριο για το λεωφορείο και το κινητό του τηλέφωνο και μέσα στην απόγνωσή του απείλησε να αυτοκτονήσει, καθώς βρέθηκε στα χέρια του ένα ξυραφάκι! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, το εισιτήριο το είχε πάνω του, ενώ το κινητό του βρέθηκε στα πράγματά του. Ακολούθησε μία μικρή ένταση η οποία δεν πήρε έκταση, σύμφωνα με την αστυνομία.
Συλλήψεις και απελάσεις προαναγγέλλει ο Μουζάλας!
Άμεση λύση στα αυξανόμενα περιστατικά βίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Mega. Παραδέχθηκε πως μεταξύ των ανθρώπων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά εγκληματικά στοιχεία.
"Αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχή περιστατικά και τα γεγονότα. Υπάρχουν προφανώς ανάμεσά τους κάποιοι οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίζει την τεράστια μάζα των ανθρώπων των ταλαιπωρημένων κι εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Σήμερα αρχίζουν συλλήψεις και διοικητικές απελάσεις για αυτούς τους ανθρώπους". Τόνισε ακόμη πως δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι συλληφθούν, λέγοντας συγκεκριμένα πως "θα εφαρμοστούν οι νόμοι όπως για οποιονδήποτε άλλο εγκληματία είτε είναι Έλληνας, είτε Μαροκινός, είτε Γάλλος".
Ο Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι στο Ελληνικό θα στηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες. Άλλωστε, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου το κλειστό του Ταε Κβον Ντο πρέπει να αδειάσει και να παραδοθεί για να διεξαχθεί εκεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κικ Μποξινγκ. Ήδη, στο Ελληνικό, σύμφωνα με το aerodromio.gr έχουν στηθεί μεγάλες σκηνές ενώ έχει κληθεί και ο στρατός να βοηθήσει όπως φαίνεται στο video που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό είναι προσωρινό. Δεν θα είναι καταυλισμός, είπε. Καταυλισμοί, σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα θα φτιαχτούν για τη φιλοξενία προσφύγων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ήρθαμε για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ, είπε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή των κ.κ.Τόσκα και Μουζάλα προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κ. Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια, λοιπόν, αφορούσε το θέμα των επιστροφών. Δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom