Ο άνθρωπος που ξετίναξε την οικονομία με το μνημόνιο θα κουμαντάρει τώρα και τα πνευματικά πράγματα της χώρας ως.... τεχνοκράτης να υποθέσουμε
H Aκαδημία Aθηνών είναι Nομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Yπουργείο Eθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.H λειτουργία της διέπεται από τον Iδρυτικό της Nόμο 4398/1929, με τον οποίο κυρώθηκε η από 18 Mαρτίου 1926 Συντακτική Aπόφαση περί Oργανισμού της Aκαδημίας Aθηνών.
Σύμφωνα με τον Oργανισμό της, η Aκαδημία συγκροτείται από τρεις Tάξεις: Θετικών Eπιστημών, Γραμμάτων και Kαλών Tεχνών, Hθικών και Πολιτικών Eπιστημών.
Kύριος σκοπός της Aκαδημίας Aθηνών είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Eπιστημών, των Γραμμάτων και των Kαλών Tεχνών και η επιστημονική έρευνα και μελέτη.
Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2016 εξελέγη ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την πρόσφατη Συνεδρία της Ολομέλειας την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015. Πρόεδρος της Ακαδημίας για το ίδιο έτος θα είναι ο κ. Θανάσης Βαλτινός.
O κ. Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες.
Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας Μίνως Ζομπανάκης του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.
Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος (1985-1993), Υποδιοικητής (1993-1994) και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002). Από το 2002 έως το 2010 ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου τη ΕΚΤ.
Το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία της Κυβέρνησης Συνεργασίας και διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδος έως τον Μάιο του 2012.
Ο διορισμένος πρωθυπουργός απευθύνει διάγγελμα στον Ελληνικό λαό για το μνημόνιο που θα ψηφιστεί την επομένη και θα.... μείωνε το δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και θα αποκτούσε η οικονομία μας διεθνή ανταγωνιστικότητα!!! (4 χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο λάκκο με τα σκ@τ@ που μας πέταξε)
Εχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές και διοικητικά συμβούλια, μεταξύ των οποίων το Financial Stability Board και η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και βιβλία για θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, χρηματοπιστωτικών αγορών και νομισματικής πολιτικής, καθώς και σχετικά με την άσκηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.
Το 1999 του απενεμήθη ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2006.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου