Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Επεισόδια και Μολότοφ στο Σύνταγμα (φωτο & βίντεο)


Μολότοφ “έπεσαν” λίγο μετά τη μία στο Σύνταγμα και ενώ η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βαίνει προς το τέλος της. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε τρεις μολόφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν.




Στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο επεσόδιο στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας όταν άτομα που ακολουθούσαν το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ρίχνοντας δύο μολότοφ.

Στο σημείο όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένταση, ωστόσο αν και αμέσως η αστυνομική δύναμη κινήθηκε προς το μέρος μιας ομάδας νεαρών, δεν υπήρξε γενίκευση των επεισοδίων.
Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των νεαρών που προκάλεσε την ένταση διαλύθηκε. Σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου όπου κινείται ο κύριος όγκος της πορείας έχουν αναπτυχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.
Νωρίτερα, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν και τα αιχμηρά σχόλια για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πορεία έκανε στην Βουλή και μόνο του το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ που με αφορμή τη συγκέντρωση δήλωσε πως είναι ώρα για μαζικές κινητοποιήσεις.
Η δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:
«Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα. 

Η επιλογή για το λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom