Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τηλεφωνήματα τρόμου και στο Αγρίνιο! - Μαρτυρία παραλίγο θύματος στο agriniopress


Οι αδίστακτοι απατεώνες, που τηλεφωνούν μέσα στο βράδυ, για να ζητήσουν λεφτά από γονείς ή κηδεμόνες , με το πρόσχημα ότι θα παρείχαν βοήθεια στα παιδιά τους, που δήθεν είχαν προκαλέσει σοβαρά τροχαία ατυχήματα φαίνεται πως «χτύπησαν» ξανά και στο Αγρίνιο.

Ήδη η Αστυνομία έχει δεχθεί τις πρώτες καταγγελίες πολιτών, ενώ στη διάθεση του agriniopress.gr υπάρχει μαρτυρία γυναίκας, η οποία παραλίγο να πέσει θύμα των απατεώνων μόλις την Πέμπτη το βράδυ.

Σημειώνεται, πως ανάλογες απάτες με τα τηλεφωνήματα που σπέρνουν τρόμο σε οικογένειες είχαν εξιχνιαστεί στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στους νομούς Αττικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Καβάλας, Ξάνθης και Βοιωτίας
Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ. οι απατεώνες παριστάνοντας άλλοτε τους αστυνομικούς, και άλλοτε τους γιατρούς ή δικηγόρους τηλεφωνούσαν και προσέγγιζαν – συνήθως- ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι θα παρείχαν βοήθεια στα παιδιά τους, που υποτίθεται είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο ανθρώπων!

Με αυτόν τον τρόπο, και καταλαμβάνοντας εξ’ απίνης τα θύματά τους, αφού τηλεφωνούσαν μες στη νύχτα, τούς αποσπούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα ή τιμαλφή με τη «συμφωνία» ότι θα μεσολαβούσαν για να μην κινηθούν περαιτέρω διαδικασίες και τα παιδιά τους να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τα ποσά που ζητούσαν έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ. To εντυπωσιακό είναι πως οι δράστες σε πολλές περιπτώσεις είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από το περιβάλλον των θυμάτων τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πιστευτοί.

Η μαρτυρία στο agriniopress.gr:
Πέντε συνολικά περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την περασμένη Πέμπτη στο Αγρίνιο σύμφωνα με πληροφορίες και ο γιος παραλίγο θύματος των απατεώνων περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε η μητέρα του: «Ήταν περίπου έξι το απόγευμα όταν το τηλέφωνο στο σπίτι χτύπησε.

Η κλήση έγινε με απόκρυψη και μόλις η μητέρα μου το σήκωσε άκουσε το κλάμα ενός παιδιού που φώναζε «μανούλα βοήθησε με…». Η μητέρα μου τα έχασε και ασυναίσθητα απάντησε αναφέροντας το όνομα του αδελφού μου, που σπουδάζει εκτός Αγρινίου.

Μόλις έγινε αυτό, το τηλέφωνο πήρε ένας άνδρας που της είπε πως ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο και σκότωσε ένα παιδί 12 ετών από την Αλβανία. Της λέει: «Ηρέμησε, σε λίγο τελειώνει η βάρδια μου και εάν κάνεις ακριβώς ότι σου λέω θα βρούμε λύση, διαφορετικά θα κάνεις πολλά χρόνια για να δεις το παιδί σου». Στη συνέχεια την ρώτησε εάν έχει λεφτά στο σπίτι και η μητέρα μου απάντησε πως έχει περίπου 2-3 χιλιάδες ευρώ στο γραφείο της.»

Ο άγνωστος της ζήτησε να φέρει τα λεφτά στο σπίτι της και στη συνέχεια ζήτησε και τον αριθμό από το κινητό της μητέρας, ώστε να είναι σίγουρος πως δεν θα επικοινωνήσει με κάποιον άλλον.

Η ίδια μόλις έκλεισε το τηλέφωνο όμως επικοινώνησε με μια γειτόνισσα και εκείνη με τον άλλο γιο της, που μόλις έμαθε τι έγινε πήρε τηλέφωνο τον αδελφό του που υποτίθεται πως είχε εμπλακεί στο τροχαίο και κρατούνταν. Έτσι διαπιστώθηκε πως ο νεαρός φοιτητής ήταν καλά, αν και η οικογένεια, είχε τις αμφιβολίες της από τον φόβο της.

Τελικά, λίγο μετά τις 7 μ.μ. η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της και απάντησε εκ νέου στο τηλεφώνημα του αγνώστου άνδρα, που της ζητούσε να μάθει πόσα μάζεψε, τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων και άλλες λεπτομέρειες, ώστε να κανονιστεί ο τρόπος με τον οποίον τα χρήματα θα παραδίδονταν.

Τελικά η επικοινωνία διεκόπη απότομα , χωρίς να παραδοθούν τα χρήματα, και αμέσως μετά έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία στο Αγρίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν , ενώ δεν πάει πολύς καιρός που γυναίκα στο Αγρίνιο παρέδωσε στους απατεώνες σημαντικό χρηματικό ποσό , πέφτοντας στην παγίδα τους.

Είναι άγνωστο εάν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αν και θεωρείται πως οι άγνωστοι δράστες είναι πολύ προσεκτικοί ως προς το πώς κάνουν τις κλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τονίζεται πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να επικοινωνούν με τις Αρχές άμεσα , ώστε με κάποιον τρόπο οι απατεώνες να εντοπιστούν και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom