Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο λαθρέμπορος των 5 ηπείρων

ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τον αναζητούσαν σε όλον τον κόσμο, τον έπιασαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο. Το όνομά του φιγούραρε στη λίστα των καταζητούμενων και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του...
Ο λόγος για τον Rami, τον 49χρονο Ιορδανό, αμερικανικής υπηκοότητας,
ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (8/12) στην Αττική, όπου διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο, κατηγορούμενος για λαθρεμπορία όπλων.

Ο 49χρονος R.N.G., με αδυναμία στα social media, θεωρείται από τις αμερικανικές Αρχές ένας από τους μεγαλύτερους λαθρέμπορους όπλων, με ευρύ πελατολόγιο, όπως για παράδειγμα ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής (Χεζμπολάχ), ενώ εφοδίαζε αντάρτες στην Ουκρανία κτλ..

Λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο 49χρονος R.N.G. θεωρείται από τις αμερικανικές Αρχές ένας από τους μεγαλύτερους λαθρέμπορους όπλων, με ευρύ πελατολόγιοΟ συλληφθείς, αν και καταζητούνταν από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, δεν δίσταζε να αναρτά συχνά-πυκνά φωτογραφίες και άλλα… ενδιαφέροντα μέσω Facebook -ακόμη και λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή του. Tις τελευταίες ημέρες διέμενε σε ακριβό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο προφίλ του υπάρχουν εικόνες ακόμη και παιδιών, τα οποία φορούν στολές τύπου παραλλαγής και κρατούν όπλα στα χέρια.

Εκτός όμως από το Facebook, όπου παρουσιαζόταν ως έγγαμος με παιδιά, ο 49χρονος ήταν χρήστης και του επαγγελματικού δικτύου Linkedin.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», παρουσιάζεται ως διευθυντής της εταιρείας C.M.E. με έδρα την Ιορδανία, η οποία παρέχει ένα εύρος προϊόντων και υπηρεσιών: συμβουλές επικοινωνίας, συστήματα ασφαλείας, βιολογικά προϊόντα ακόμη και… κρέμες προσώπου!

Η σύλληψηΟ 49χρονος είχε δελεαστεί και ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα για αγοραπωλησία τυφεκίων M-4 με διόπτρες, αξίας 250.000 ευρώ. Τα όπλα θα τα μεταπωλούσε στο Ιράκ. Ωστόσο, τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, καθώς συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και τη Δίωξη Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ.

Πηγή που συμμετείχε στην επιχείρηση μιλώντας στο zougla.gr τόνισε: «Ενεργήσαμε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για λαθρεμπόριο όπλων, τον είχαμε υπό επιτήρηση (διέμενε σε ξενοδοχείο της Αθήνας) και την κατάλληλη στιγμή τον συλλάβαμε».

Να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, laptop, usb stick που είχε στην κατοχή του. 

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των αμερικανικών Αρχών για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή εκδόσεων, προκειμένου να εκδοθεί στις Αρχές των ΗΠΑ.







http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom